Advertisement 1

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Βάζουν έκτακτο φόρο σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει Δεν έχει ενημερωθεί το μητρώο της ΔΟΥ

Βάζουν έκτακτο φόρο σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει
πηγη
Ειδοποιητήρια για να καταβάλουν το τέλος επιτηδεύματος νομικών προσώπων οικονομικού έτους 2012 (χρήση 2011) λαμβάνουν το τελευταίο διάστημα επιχειρήσεις που έχουν κλείσει από το 1985 (!) και παρότι έχουν κάνει διακοπή εργασιών δεν έχει ενημερωθεί το μητρώο της ΔΟΥ.
Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος το τέλος επιτηδεύματος για το οικονομικό έτος 2012
(χρήση 2011) επιβλήθηκε σε όσους επιτηδευματίες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, άσκησαν δραστηριότητα μέσα στην διαχειριστική περίοδο 2011 και η ΓΓΠΣ βεβαίωσε τα ποσά με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στο Μητρώο.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων για πολλές τέτοιες περιπτώσεις και έχει αναλάβει τη διαχείριση του ζητήματος των μη ενημερωμένων Μητρώων.

Σε κάθε περίπτωση όσοι επιτηδευματίες δεν έχουν προβεί σε διακοπή εργασιών στο Μητρώο της αρμόδιας ΔΟΥ, ή τα στοιχεία τους που τηρούνται στο Μητρώο δεν είναι ορθά (έχει υποβληθεί δήλωση διακοπής στη ΔΟΥ και δεν έχει ενημερωθεί η εικόνα τους στο Μητρώο του TAXIS) ενώ δεν ασκούν πλέον την δραστηριότητά τους (ελευθέριου επαγγέλματος ή εμπορικής επιχείρησης), δύνανται να πραγματοποιήσουν εκπρόθεσμη διακοπή, ώστε από την ημερομηνία διακοπής και εντεύθεν να μην οφείλεται τέλος επιτηδεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.