Advertisement 1

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόωρες εκλογές στο τραπέζι Έτοιμος για κάθε κίνηση ο Α. Σαμαράς

Πρόωρες εκλογές στο τραπέζι
πηγη
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προκαλεί η αποδιοργάνωση, που επιφέρει στη Χρυσή Αυγή η σε βάθος εισαγγελική και δικαστική  έρευνα για τη δομή και την πρακτική της οργάνωσης. 

Ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, μπροστά στο ενδεχόμενο καταλυτικών αποκαλύψεων, που μπορεί να οδηγήσουν στη φυλακή και στο περιθώριο ακόμα και βουλευτές του, άφησε χθες ανοιχτό το
ενδεχόμενο παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κίνηση που οδηγεί σε επαναληπτικές εκλογές σε 15 περιφέρειες και πιθανότατα σε εθνικές εκλογές, με δεδομένο ότι πρόκειται για μεγάλες και καθοριστικές περιφέρειες.

Αν και σε πρώτη ανάγνωση η κίνηση φαίνεται εκβιαστική, εν τούτοις όλο το πολιτικό φάσμα συμφωνεί ότι πρόκειται για κίνηση αμυντική - αν όχι πανικού -, καθώς ο κ. Μιχαλολιάκος σπεύδει με αυτή να προλάβει τη μαζική εμφάνιση στο εδώλιο του κατηγορουμένου στελεχών του, αλλά και βουλευτών, μετά από τη βεβαία άρση της ασυλίας τους.

Όπως κι αν έχει, η κίνηση αυτή προκάλεσε αναταραχή σ' ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό, καθώς έθεσε ουσιαστικά επί τάπητος το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών. Ήδη, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην κίνηση Μιχαλολιάκου, προτείνοντας εθνικές εκλογές και, μάλιστα, δίνοντας σ' αυτές χαρακτήρα δημοψηφίσματος "κατά του φασισμού και των μνημονίων".

Την ίδια στιγμή, και το Μέγαρο Μαξίμου φλερτάρει με το σενάριο των πρόωρων εκλογών, καθώς οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών εμφανίζουν ενισχυμένα τα ποσοστά της ΝΔ, με σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων να "επιστρέφουν" από τη Χρυσή Αυγή, ενώ την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στα ποσοστά του χωρίς δυναμική να κάνει το τελικό εκλογικό φίνις.

Το ερώτημα είναι αν τελικά η Χρυσή Αυγή θα προχωρήσει στην κίνηση παραίτησης των βουλευτών της. Ήδη, σημειώνονται ισχυροί τριγμοί μέσα στο κόμμα - που έγιναν ακόμα ισχυρότεροι μετά την χθεσινή εμφάνιση Μιχαλολιάκου -, καθώς ο σκληρός πυρήνας των επιτελών της Χρυσής Αυγής θεωρεί ότι η ηγεσία αφήνει ξεκρέμαστα τα στελέχη της μπροστά στο εδώλιο του κατηγορουμένου - όταν δεν τα αποκηρύττει - για να διασώσει ό,τι μπορεί να διασωθεί από την αποκάλυψη εγκληματικών πράξεων του κοινού ποινικού δικαίου.

Μαξίμου: Κινήσεις πανικού οι απειλές Μιχαλολιάκου

Κίνηση πανικού χαρακτηρίζει το Μαξίμου την "απειλή" παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής σημειώνοντας ότι "ουσιαστικά πρόκειται για μια αμυντική κίνηση μπροστά στις αποκαλύψεις που έρχονται για το ναζιστικό μόρφωμα".

"Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται" σημειώνει ανώτατο στέλεχος παρά τω πρωθυπουργώ. Είναι το ίδιο στέλεχος που χθές αναλύοντας τα δεδομένα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που διενεργεί συνεχώς το Μαξίμου ενημέρωσε ότι στην περίπτωση επαναληπτικών συμπληρωματικών εκλογών στις 15 περιφέρειες λόγω παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής η ΝΔ θα βγει ενισχυμένη με τουλάχιστον 7-8 έδρες.

Πάντως παρά το ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν μπορεί ο κ. Μιχαλολιάκος να πραγματοποιήσει την "απειλή" του (ήδη βουλευτές και στελέχη του τον κατηγορούν οτι τους σπρώχνει στη φυλακή για να διασωθεί ο ίδιος ) το Μαξίμου εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα με τον Α. Σαμαρά να δέχεται εισηγήσεις ακόμα και για γενικές εκλογές τον Νοέμβριο. Οι υποστηρικτές αυτού του σεναρίου συνυπολογίζουν την διαφαινόμενη δυναμική της ΝΔ, την επανάκαμψη ψηφοφόρων από την Χρυσή Αυγή αλλά και το γεγονός ότι μια σειρά μέτρων δεν θα έχουν ξεδιπλωθεί μέχρι τότε. Σημειώνεται ότι σημαντικό ρόλο στις όποιες πολιτικές εξελίξεις θα παίξει και ο έλεγχος της τρόικας στην οικονομία με τους επικεφαλής της οποίας συναντάται αύριο ο Α. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.