Advertisement 1

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Taxisnet: Α21 - Κάντε αίτηση για οικογενειακό επίδομα 2014

Ξεκίνησε από την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014, η καταβολή από τον ΟΓΑ της 2ης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων του 2014 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) και οικογενειακά επιδόματα που αφορούν αναδρομικά το έτος 2013. 


Η πληρωμή αφορά τους 449.384 δικαιούχους που
θα λάβουν την 2η δόση για τα οικογενειακά επιδόματα του έτους 2014. Η πληρωμή αυτή περιλαμβάνει όσους είχαν υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση-δήλωση Α21 (μέσω του TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων), μέχρι και τις 30-6-2014. Το επίδομα θα λάβουν και 7.782 δικαιούχοι οι οποίοι είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το έτος 2013 (που δεν έχουν πληρωθεί) και η αίτησή τους έχει εκκαθαριστεί. [Μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21 για χορήγηση Οικογενειακού Επιδόματος  2014, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου- Δείτε αναλυτικές πληρογορίες στη συνέχεια του άρθρου].

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014, 12:08

O ΟΓΑ ενημέρωσε επίσης ότι τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014, θα πραγματοποιηθεί πληρωμή παλαιών οικογενειακών επιδομάτων σε 148 δικαιούχους (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα σε τρίτεκνες οικογένειες εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ και ισόβιες συντάξεις). Η πληρωμή αυτή αφορά σε δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί πριν από την κατάργηση των επιδομάτων και δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχός τους. Το ποσό θα καταβληθεί εφάπαξ και αντιστοιχεί σε εκείνο που δικαιώθηκαν με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και μέχρι την κατάργηση του επιδόματος.

Υπενθυμίζουμε ότι ξεκίνησε, με απόφαση της Διοίκησης του ΟΓΑ, από την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 η υποβολή αιτήσεων Α21, που αφορά στη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων του 2014. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΓΑ, με την υποβολή του Ε1, ταυτόχρονα ξεκίνησε και η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21 για τα Οικογενειακά Επιδόματα του έτους 2014. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση Α21 μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του TaxisNet και αφού έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση (Ε1).[Μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21 για χορήγηση Οικογενειακού Επιδόματος  2014, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου].

Στο μεταξύ, άρχισε ξεκίνησε από την Πέμπτη 22 Μαΐου 2014 η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του 2013 από τον ΟΓΑ. Ειδικότερα θα καταβληθούν σε 8.552 δικαιούχους το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών. Οι καταβολές  5.814 δικαιούχους, που πληρώνονται για πρώτη φορά και θα λάβουν αναδρομικά όλο το ποσό για τα οικογενειακά επιδόματα του έτους 2013 και 2.738 δικαιούχους, που θα λάβουν τη διαφορά των χρημάτων που δικαιούνται μετά από τον έλεγχο της τροποποιητικής αίτησης που κατέθεσαν. Η συνολική δαπάνη για τις ανωτέρω πληρωμές ανέρχεται στα 6.457.536 ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως οι έλεγχοι για τις εκκρεμείς αιτήσεις του 2013 συνεχίζονται και αφορούν τις εξής περιπτώσεις:
α) Τις τροποποιητικές αιτήσεις στην αρχική αίτηση Α21 που υπέβαλαν οι ίδιοι οι πολίτες.
β) Υποθέσεις για τις οποίες δηλώθηκαν στοιχεία τα οποία δεν συμφωνούν με τα στοιχεία του Μητρώου του ΑΜΚΑ.

Την Μεγάλη Τετάρτη έγινε η προκαταβολή των οικογενειακών επιδομάτων

Επίσης, νωρίτερα από ότι είχε προγραμματισθεί και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου, δόθηκε η προκαταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, για το πρώτο τρίμηνο του 2014 σε 669.702 δικαιούχους, που ήδη εισέπραξαν τα επιδόματα του 2013, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Το ποσό της προκαταβολής ήτα ίσο με αυτό που θα ελάμβανε ο δικαιούχος για το πρώτο τρίμηνο με βάση τη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Ε1 που υπέβαλε για το προηγούμενο έτος, όπως αυτό αναπροσαρμόζεται, σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία. Για την απόδοση του πρώτου τριμήνου δεν προαπαιτείται η υποβολή εντύπου Α21, με βάση τη νέα κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 9 της κοινής υπουργικής απόφασης, η προκαταβολή του πρώτου τριμήνου θα συμψηφίζεται με το ποσό που θα προκύπτει μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Ε1 τρέχοντος έτους και την αίτηση Α21 από τον δυνητικά δικαιούχο. Σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης Α21 εντός της νόμιμης προθεσμίας τα ποσά που προκαταβλήθηκαν αναζητούνται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, εκτός αν ο υπόχρεος, εν τω μεταξύ, τα επιστρέψει οικειοθελώς στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), που καταβάλλει τα επιδόματα.

[Μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21 για χορήγηση Οικογενειακού Επιδόματος  2014, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.