Advertisement 1

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Σκουπίδια (Trash) του Στέφεν Ντάλντρι (2014)

Ο υπέροχος Στίβεν Ντάλντρι (Ώρες, Billy Elliot-Γεννημένος Χορευτής) που σκηνοθετεί πάντα με συναίσθημα και ανθρώπινη ματιά ιστορίες που δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο, ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του Άντι Μάλιγκαν Trash (Σκουπίδια) (στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ), με το σενάριο γραμμένο από τον ένα και μοναδικό Ρίτσαρντ Κέρτις (Αγάπη Είναι…, Όσα Φέρνει ο Χρόνος) που ξέρει να «κεντά» στις ανθρώπινες ιστορίες.


Η ταινία, με πρωταγωνιστές τους Ρούνεϊ Μάρα, Μάρτιν Σιν και Βάγκνερ Μούρα, που συμπράττουν με τους νεοεμφανιζόμενους Ρίκσον Τέβεζ, Εδουάρδο Λουίς και Γκαμπριέλ Γουάινσταϊν, αφηγείται την ιστορία τριών παιδιών των παραγκουπόλεων (φαβέλες) του Ρίο που προσπαθούν να επιβιώσουν ψάχνοντας για χρήσιμα πράγματα σε μια χωματερή της Βραζιλίας.

Όταν μια μέρα θα ανακαλύψουν ένα πορτοφόλι με μια ταυτότητα, ένα διπλωμένο χάρτη, λίγα χρήματα κι ένα κλειδί, τα τρία παιδιά θα μπλέξουν σε μια αληθινή περιπέτεια πολιτικής διαφθοράς αφού, αποφασίζοντας να κρατήσουν το «εύρημά» τους και να κάνουν το σωστό, βρίσκονται στο στόχαστρο της τοπικής αστυνομίας. Ακολουθεί μια σκοτεινή αλυσίδα γεγονότων –αύρας Slumdog Millionaire-, σε ένα βρόμικο, μουντό κόσμο γεμάτο με εικόνες φτώχειας και παραβατικότητας. Στο πλευρό τους, σύμμαχοι, ένας ιερωμένος και η βοηθός του που βρίσκονται στο Ριο στο πλαίσιο μιας ιεραποστολής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.