Advertisement 1

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Η αφοπλιστική απάντηση μαθήτριας στον Γιάννη Πρετεντέρη

Αφοπλιστική ήταν η απάντηση της 16χρονης Ιωάννας, μαθήτριας της ‘Β Λυκείου, σε ερώτηση του παρουσιαστή της «Ανατροπής», Γιάννη Πρετεντέρη.


Λίγο πριν ολοκληρωθεί το αφιέρωμα της χθεσινοβραδινής εκπομπής του γνωστού
δημοσιογράφου στις μαθητικές κινητοποιήσεις, η νεαρή μαθήτρια αναφέρθηκε στους 2.000 καθηγητές που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

«2.000 καθηγητές (βρίσκονται) σε διαθεσιμότητα εδώ κι ενάμιση χρόνο», υπενθύμισε, με αποτέλεσμα ο Γιάννης Πρετεντέρης να τη ρωτήσει, θεωρώντας ίσως πως θα ανακάλυπτε… «εξωσχολικούς» δακτύλους, «Ιωάννα, αυτό πού το έμαθες;»

«Ο πατέρας μου είναι σε διαθεσιμότητα», ήταν η αφοπλιστική απάντηση της μαθήτριας.

«Είμαι κόρη εκπαιδευτικού στη τεχνική εκπαίδευση που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα, η μητέρα μου είναι δασκάλα και οι μισθοί των γονιών μου ίσως είναι υποδεκαπλάσιοι των μισθών που παίρνετε όλοι εσείς που είστε στο πάνελ αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

«Δεν αντέχουμε άλλο. Δηλαδή πώς πρέπει να το εκφράσουμε», είπε ακόμη, αναφερόμενη στο Νέο Λύκειο και τη Τράπεζα Θεμάτων που έχει αυξήσει κατακόρυφα το βαθμό δυσκολίας των προβιβαστικών εξετάσεων, οδηγώντας ακόμα περισσότερους μαθητές στην παραπαιδεία και στρέφοντας πολλούς προς τη τεχνική εκπαίδευση.

Στην εκπομπή παραβρέθηκε ως καλεσμένος και ο Ευθύμιος, ο μαθητής που δημιούργησε στο facebook την εκδήλωση «Πανελλήνια κατάληψη, όχι στο νέο σύστημα», για τον εντοπισμό του δημιουργού της οποίας είχε κινητοποιηθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατόπιν αιτήματος του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.