Advertisement 1

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΕΠ.27 28 29-- 06/12/2014

Περίληψη: Η Ανθή περνάει από το θέατρο και χαιρετάει τη Βάλια. Η Βάλια υποφέρει από την απόφασή της και δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο πιο δικός της άνθρωπος την εγκατέλειψε. Ο Ανδρέου προειδοποιεί τη Νατάσσα να μην ξαναβγεί από το σπίτι χωρίς να πάρει την άδειά του. 

Ο Θωμάς προχωράει το σχέδιο για την
ανταλλαγή του χειρόγραφου με μετρητά, αλλά η Βάλια φοβάται να πάει μόνη της στο ραντεβού. Ο Πρίγκιπας τής προτείνει να την παρακολουθεί από μακριά, για να επέμβει αν κάτι στραβώσει. Ο Χρήστος και η Μυρτώ μαλώνουν άσχημα και χωρίζουν. Ο Θωμάς πιστεύει πως τα 'χει κανονίσει όλα στην εντέλεια, αλλά δεν έχει υπολογίσει την εμφάνιση της Τζίνας που με την απειλή όπλου, απαιτεί να της παραδώσει το χειρόγραφο. Ο Θωμάς αναγκάζεται να συνεργαστεί, το σχέδιο ανατρέπεται αλλά η ζωή της Βάλιας μπαίνει σε κίνδυνο. Ο Πρίγκιπας τής σώζει τη ζωή, αλλά το χειρόγραφο δεν φτάνει ποτέ στα χέρια της. Ο Λευτέρης ετοιμάζεται για την τηλεοπτική συνέντευξη με σκοπό να υποστηρίξει την κατασκευή του εμπορικού, χωρίς να ξέρει ότι εκεί τον περιμένει μια έκπληξη: στην εκπομπή είναι επίσης καλεσμένη η Βάλια, που έχει βαλθεί να τον μειώσει. Η σύγκρουση μεταξύ τους δεν θ' αργήσει να έρθει. Ο Ανδρέου χαρίζει στη Νατάσσα όλα όσα είχε ονειρευτεί, αλλά και πάλι δεν αρκούν, γιατί της λείπει το πιο σημαντικό: η ελευθερία της. Συγκρούεται άσχημα μαζί του και συνειδητοποιεί πως ο Ανδρέου δεν είναι ένας ακόμα πελάτης σαν όλους τους άλλους. Η Μυρτώ πιέζει την Ανθή να γυρίσει στο σπίτι, αλλά η Ανθή αρνείται, προφασιζόμενη ότι δεν είναι ακόμα έτοιμη. Παράλληλα, ο Θησέας πιέζει τη Μυρτώ να ξεκαθαρίσει τι αισθάνεται γι' αυτόν και της κάνει παράπονα ότι δεν είναι ολοκληρωτικά δοσμένη στη σχέση τους. Η Ερμιόνη μαθαίνει ότι η Μυρτώ είναι συμφοιτήτρια με τον Χρήστο κι ανησυχεί μήπως ο παλιός έρωτας έρθει πάλι στην επιφάνεια, όμως εκείνος της ξεκαθαρίζει ότι με τη Μυρτώ δεν τον συνδέει πια τίποτα.
Περίληψη: Ο Θησέας προτείνει στη Μυρτώ να πάνε ένα διήμερο στη Σύρο, αλλά εκείνη αρνείται καθώς δεν είναι έτοιμη ψυχολογικά ν' αντικρίσει ξανά το νησί του πατέρα της. Ο Λευτέρης στριμώχνει τη Βάλια επειδή του πήγε κόντρα με το χτίσιμο του εμπορικού και την προειδοποιεί να μην τον προκαλεί γιατί ξέρει πολλά και μπορεί να την κάψει. Η Τζίνα αρχίζει τον πόλεμο και στήνει μια παγίδα στη Βάλια, εκμεταλλευόμενη μια αδυναμία της. Τοποθετεί μια κρυφή κάμερα στο καμαρίνι της και ετοιμάζεται ν' απολαύσει τον θρίαμβό της. Το νέο ότι ο Χρήστος και η Μυρτώ είναι συμφοιτητές φτάνει και στ' αυτιά του Λευτέρη. Γίνεται έξαλλος κι απειλεί τον Χρήστο πως αν δεν κρατηθεί μακριά της, θα επέμβει με άσχημο τρόπο. Εν τω μεταξύ, μια νέα παρουσία έρχεται να ταράξει τη ζωή του Χρήστου καθώς κατά τη διάρκεια των μαθημάτων ιστιοπλοΐας γνωρίζει την Κλαίρη που αρχίζει να τον πολιορκεί από το πρώτο λεπτό. Η Λία δίνει εξετάσεις στην κρατική σχολή χορού, χωρίς να ξέρει ότι οι μπράβοι του Ανδρέου την παρακολουθούν παντού. Η Βάλια ζητάει από τον Ανδρέου να βγάλει τον Λευτέρη από τη μέση κι εκείνος της υπόσχεται πως αν δεν ξεπληρώσει το χρέος του, θα τον περιποιηθεί κατάλληλα. Η Τζίνα δίνει εξετάσεις σε σχολή θεάτρου και γίνεται δεκτή. Ο Λευτέρης συνειδητοποιεί πως ο Ανδρέου τον απειλεί μέσω της Λίας και πανικοβάλλεται. Η Νατάσσα κοντράρεται με τον Πρίγκιπα, αγνοώντας το παιχνίδι του.
Περίληψη: Ο Λευτέρης προειδοποιεί τον Ανδρέου να κρατηθεί μακριά από τη Λία, αλλά εκείνος του εξηγεί πως αν δεν τον ξεπληρώσει άμεσα, θα τον βρουν πολύ χειρότερα. Ο Χρήστος βγαίνει το πρώτο του ραντεβού με την Κλαίρη και συνειδητοποιεί πως δεν του είναι αδιάφορη. Και η Μυρτώ όμως, προσπαθεί να λειτουργήσει η σχέση της με τον Θησέα. Η Βάλια παρακαλεί την Ανθή να γυρίσει στο σπίτι και να την βοηθήσει με το νέο θεατρικό, αλλά εκείνη αρνείται και την προειδοποιεί να σταματήσει να καταστρέφει τα παιδιά της. Ο Θησέας ενημερώνει τον Λευτέρη πως το έργο για το εμπορικό «παγώνει» για την ώρα. Η μέρα της πρεμιέρας φτάνει, αλλά το έργο δεν έχει την αναμενόμενη απήχηση στο κοινό. Η ερμηνεία της Βάλιας απογοητεύει και η Τζίνα είναι εκεί για να εκμεταλλευτεί την αποτυχία της. Ο ψυχολογικός πόλεμος της Τζίνας στη Βάλια εντείνεται μέρα με τη μέρα. Το έργο αποσπά άσχημες κριτικές και τα περιοδικά το χαρακτηρίζουν ως καλλιτεχνική αποτυχία. Η Βάλια καταφεύγει στα ηρεμιστικά προκειμένου ν' αντέξει τον διασυρμό και τις απειλές της Τζίνας. Η Τζίνα, από την άλλη, καταστρώνει το σχέδιο εξόντωσής της, παρακολουθώντας συνέχεια τη ζωή και τις συνήθειες της Βάλιας. Ο Λευτέρης είναι τόσο στριμωγμένος οικονομικά που αν δεν εγκριθεί η κατασκευή του εμπορικού, θ' αναγκαστεί να ξεπουλήσει όλη του την περιουσία. Η σχέση του Χρήστου και της Κλαίρης προχωράει γρήγορα ενώ αντίθετα η σχέση της Μυρτώς και του Θησέα λήγει όταν εκείνη ανακαλύπτει ότι την κορόιδευε για την δήθεν οικολογική του συνείδηση. Η Βάλια προσπαθεί να την πείσει να το ξανασκεφτεί και να μην πετάξει μια τέτοια σχέση στα σκουπίδια, ενώ παράλληλα πιέζει τον Θησέα να βρει τρόπο να ξανακερδίσει την κόρη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.