Advertisement 1

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Το νέο ΕΣΠΑ δίνει επιδότηση 40.000 ευρώ σε ανέργους

Το Υπουργείο Ανάπτυξης, μέσα στις επόμενες μέρες θα προδημοσιεύσει νέο πρόγραμμα που θα αφορά ίδρυση νέων επιχειρήσεων με 100% επιχορήγηση από ανέργους ηλικίας 18-64 ετών με συνολικό προϋπολογισμό 50 εκ ευρώ και θα παρέχει επιδότηση έως 40.000 ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα της νέα επιχείρησης αλλά και
για την πρόσληψη ενός υπαλλήλου.

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί απο το νέο ΕΣΠΑ θα δίνεται η δυνατότητα σε νέους ανθρώπους οι οποίοι έχουν κάρτα ανεργίας να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση και καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα της νέα επιχείρησης αλλά και τους μισθούς 12 μηνών για την πρόσληψη ενός υπαλλήλου. 

Η δράση αυτή αφορά έργα ύψους από 28.000 έως 40.000 ευρώ, με 100% ενίσχυση του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης, ενώ υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% της Δημόσιας Δαπάνης. Έξτρα μπόνους θα έχουν οι καινοτομικές επιχειρήσεις και αυτές που θα προσφέρουν και απασχόληση Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής της επενδυτικής πρότασης και επιθυμούν να ιδρύσουν μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. 

Οι επιχειρήσεις αυτές υποχρεωτικά θα συσταθούν και θα έχουν ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας μετά την ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος 

Οι κλάδοι που αναμένεται να επιδοτήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ θα αφορούν σχεδόν το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων. Πιο Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα αφορά ίδρυση επιχειρήσεων στους παρακάτω τομείς:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.