Advertisement 1

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Στην τρίτη ψηφοφορία στραμμένο το ενδιαφέρον

Στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα διεξαχθεί στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου 2014, στη Βουλή είναι στραμμένο το ενδιαφέρον. Ν' αναλογισθούν την ευθύνη τους και να μη βάλουν τη χώρα σε εθνική περιπέτεια, κάλεσε τους βουλευτές ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά την ολοκλήρωση της
δεύτερης ψηφοφορίας, κατά την οποία ο υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμος, συγκέντρωσε 168 ψήφους. Με τα κόμματα να προετοιμάζονται για πρόωρες εκλογές, ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει εντός του Σαββατοκύριακου την τελευταία έκκληση για συναίνεση στο θέμα της προεδρικής εκλογής, με νέο διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό.

Το ενδεχόμενο να βγει Πρόεδρος με τις ψήφους των φυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής έχει απορριφθεί. «Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής». Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας, με αφορμή τη δημοσίευση σεναρίων για το ενδεχόμενο υπερψήφισης του από τη ΧΑ. 

Αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώσουν πως η Χρυσή Αυγή προτίθεται να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε «πολλοί» νεοδημοκράτες βουλευτές θα ψηφίσουν «παρών» στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας στα σενάρια να υπερψηφίσουν οι βουλευτές της ΧΑ τον κ. Δήμα, στις 29 Δεκεμβρίου. «Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο» τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Εξάλλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε το ενδεχόμενο να δεχτεί η ΝΔ στήριξη από τη Χρυσή Αυγή. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος δήλωσε: «Δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση». «Ούτε να το συζητάτε. Θα υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο σε περίπτωση που διαφανεί ότι η Χρυσή Αυγή... Κι αν χρειάζεται και εμού συμπεριλαμβανομένου...Εγώ αρνούμαι να συμπράξω σε εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή. Δεν πρόκειται να συμπράξω με τη δική μου ψήφο στη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής, μέσα από την προεδρική εκλογή. Θα πω "παρών" και δεν θα το κάνω μόνο εγώ, εκτιμώ» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο ίδιος εκτίμησε πως στην περίπτωση που οι πρώτοι βουλευτές της ΧΑ ψηφίσουν Στ. Δήμα, θα υπάρξει συνολικό σχέδιο και άμεση αντίδραση επισήμως από τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να μην εκλεγεί Πρόεδρος και οι βουλευτές να ψηφίσουν «παρών».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος στην ίδια εκπομπή δήλωσε: «Δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση».

«Οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής θα ρίξουν την παράγκα Σαμαρά-Βενιζέλου»

Από το γραφείο τύπου της Χρυσής Αυγής εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Δεκεμβρίου 2014 η κάτωθι ανακοίνωση: «Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που διώκονται παράνομα από το ανθελληνικό καθεστώς θα δώσουν τέλος με την ψήφο τους στην μνημονιακή παράγκα Σαμαρά-Βενιζέλου. Τα σενάρια που διαδίδουν τα φερέφωνά τους στα ΜΜΕ ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας. Στις 25 Ιανουαρίου η Χρυσή Αυγή θα είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, θα λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ήττα της διεφθαρμένης εξουσίας», καταλήγει η ανακοίνωση της Χ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.