Advertisement 1

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Το Εκκλησάκι του Γέροντα Παϊσιου στην Αλεξανδρούπολη

Του Κώστα Καραμεσίνη-Για το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Είχα ακούσει και εξαρχής είχα την επιθυμία να επισκεφθώ με την πρώτη ευκαιρία το εκκλησάκι του Γέροντα Παίσιου στο Μαίστρο της Αλεξανδρούπολης.

Προχθές λοιπόν, που για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκα στην Αλεξανδρούπολη, άδραξα την ευκαιρία και πήγα στο Μαίστρο. Είχα την τύχη να γνωρίζω τον άνθρωπο που κατασκεύασε το εκκλησάκι και ο οποίος βρισκόταν εκεί, πρόθυμος να με ξεναγήσει και να με πληροφορήσει για όσα
αφορούν το Γέροντα Παϊσιο και το εκκλησάκι του.

Ο Μαϊστρος βρίσκεται καθ’ οδόν της πορείας από την Αλεξανδρούπολη προς το Αεροδρόμιο, σε μια περιοχή που δεν βλέπεις τίποτα άλλο παρά μόνο πλατάνια και ένα ποτάμι ανάμεσά τους. Σε μια τέτοια πλούσια φύση είναι κτισμένο το εκκλησάκι του Γέροντα Παίσιου.
Είναι ένα στολίδι μέσα και έξω, οι τοιχογραφίες του, οι εικόνες του, όλα είναι τόσο προσεγμένα και με ευλάβεια τοποθετημένα που καταλαβαίνεις ότι φτιάχτηκαν με μεγάλη αγάπη και μεράκι. Ο εξωτερικός χώρος εμπλουτίζεται από το καλοκαιρινό αρχονταρίκι που είναι πιστό αντίγραφο του κελιού που διέμενε ο Γέροντας Παίσιος στην Παναγούδα του Αγίου Όρους.

Ο φίλος Ανέστης, αυτός που κατασκεύασε το εκκλησάκι, μου έδωσε παρά πολλές πληροφορίες για το Γέροντα. Τον γνώρισε το 1987, όντας ακόμα φοιτητής, και από εκείνη την ημέρα επισκεπτόταν την Παναγούδα κάθε Σαββατοκύριακο για να ακούει τα τόσα ενδιαφέροντα που είχε να πει. Κατάλαβα έτσι γιατί το εκκλησάκι είχε κτιστεί με τέτοια τελειότητα και γιατί ο φίλος μου διατηρεί στο σπίτι του, λίγο πιο μακριά από το εκκλησάκι, ένα ξενώνα και πολλά κειμήλια του Γέροντα Παίσιου. Μου χάρισε μάλιστα 10 βιβλία που επιμελήθηκε ο ίδιος και περιέχουν αποσπάσματα από τις συζητήσεις που είχε με τον Γέροντα στην Παναγούδα.

Η επίσκεψή μου στο Μαίστρο κράτησε περίπου δύο ώρες, εμένα όμως μου φάνηκαν πολύ περισσότερες. Τόσο γεμάτος ένοιωσα βρισκόμενος σε ένα χώρο που φτιάχτηκε πρός τιμήν και στη μνήμη του Γέροντα Παίσιου. Πιστεύω ότι έτσι θα νοιώσετε και εσείς εάν βρεθείτε στον ίδιο χώρο.

Πληροφορίες για το εκκλησάκι. Ανέστης Μαυροκέφαλος τηλ. 6955319555-paisiosekklisaki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.