Advertisement 1

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Ποιος βουλευτής τα παράτησε και έγινε βοσκός;

Ποιος πολιτικός τα παράτησε για να βόσκει πρόβατα; H αλήθεια είναι ότι μπορεί και υποβόσκει μια ζήλεια, αλλά και το συγκεκριμένο εγχείρημα χρειάζεται το κεφάλαιό του... Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Παναγιώτης Αδρακτάς, εγκατέλειψε τη μάχιμη πολιτική δράση και έφτιαξε μια πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα που
διαθέτει 1.000 πρόβατα, ονομάζεται «Φολόη» και βρίσκεται στην Ηλεία.

Ο πρώην βουλευτής και οι συνεργάτες του φιλοδοξούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το thebest.gr, πέρα από το γάλα που θα παράγεται από τα περίπου 1.000 πρόβατα που θα διατηρούν στη φάρμα, να φτιάχνουν το δικό τους βιολογικό γιαούρτι καθώς και άλλα πιστοποιημένα γαλακτοκομικά προίόντα.

«Αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, δημιουργώντας μια σύγχρονη μονάδα εκτροφής προβάτων, έναν στάβλο δηλαδή. Η μελέτη που έχουμε κάνει είναι για περίπου 1.000 πρόβατα. Η παραγωγή θα είναι καθετοποιημένη, δηλαδή, δίπλα ακριβώς θα δημιουργηθεί τυροκομείο, όπου και θα γίνεται η επεξεργασία του δικού μας γάλακτος.Υπολογίζουμε ότι από τα 1.000 πρόβατα θα βγάζουμε 300 τόνους γάλα τη σεζόν, το οποίο εν συνεχεία θα μετατρέπουμε σε γιαούρτι και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Φανταστείτε ότι θα παράγουμε τυρί φέτα, όχι από αιγοπρόβειο, αλλά από καθαρά πρόβειο γάλα, όπως εκείνο που έφτιαχναν κάποτε οι παππούδες μας.Θα κάνουμε, επίσης οι ίδιοι την παραγωγή των τροφών μας, οι οποίες θα είναι βιολογικές, διότι και η παραγωγή των προϊόντων μας θέλουμε να πιστοποιηθεί ως τέτοια.Τα πρόβατα θα είναι επίσης πιστοποιημένα ως ελληνικά, διότι τα τελευταία χρόνια οι φυλές έχουν μπασταρδέψει, με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος κάποια στιγμή να χάσουμε και την αποκλειστικότητα της ονομασίας φέτα», δηλώνει ο ίδιος στην εφημερίδα «Ενημέρωση».

Το οροπέδιο της Φολόης, το οποίο δίνει και το όνομά του στην κτηνοτροφική μονάδα του κ. Αδραχτά βρίσκεται στην ορεινή Ηλεία, στα σύνορα Αρκαδίας-Αχαΐας, στους νοτιοδυτικούς πρόποδες του όρους Ερυμάνθου σε υψόμετρο 600-630 μέτρων καλύπτοντας έκταση 42.000 στρεμμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.