Advertisement 1

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Μοιραία η έλλειψη ασθενοφόρων στη Σάμο

Ενα ασθενοφόρο για δεκάδες χιλιάδες
μόνιμους κατοίκους,
είναι πέρα για πέρα ανεπαρκές στη Σάμο
Τη γύμνια συνολικά των δομών Υγείας στο νησί αναδεικνύει το Εργατικό Κέντρο με επιστολή του στον πρωθυπουργό...

Τη γύμνια της προνοσοκομειακής φροντίδας στη Σάμο αποκαλύπτει το τραγικό περιστατικό με το θάνατο ενός 80χρονου, που είχε την «ατυχία» να πάθει καρδιακό επεισόδιο την ίδια ώρα που στο νησί συνέβαινε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, την παραμονή των Χριστουγέννων. Το γεγονός ότι ολόκληρο το νησί καλύπτεται από ένα μόνο ασθενοφόρο
αποδείχτηκε μοιραίο.
Με βάση ανακοίνωση του ΕΚΑΒ, τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν ως εξής: Στις 17.25 το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση σχετικά με καρδιολογικό περιστατικό από το Ξενοδοχείο «Στράτος», στο Πυθαγόρειο και άμεσα το ασθενοφόρο βάρδιας ξεκίνησε για να μεταβεί στο σημείο. Στις 17.36 πραγματοποιήθηκε άλλη κλήση στο ΕΚΑΒ, για σοβαρό τροχαίο με τραυματισμό 51χρονης γυναίκας στα φανάρια προς το Αεροδρόμιο του Πυθαγορείου.
Το πλήρωμα του ασθενοφόρου, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, που βρισκόταν καθ' οδόν για το πρώτο περιστατικό, ως όφειλε, έδωσε προτεραιότητα στην κάλυψη του τροχαίου και κατευθύνθηκε προς το σημείο, απ' όπου παρέλαβε μία σοβαρά τραυματισμένη 51χρονη γυναίκα. Αφού τη διακόμισε στο ΓΝ Σάμου, το ασθενοφόρο ξεκίνησε για το άλλο περιστατικό, στο Πυθαγόρειο. Από εκεί παρέλαβε τον 80χρονο άνδρα με συμπτώματα καρδιολογικού περιστατικού, τον διακόμισε στο ΓΝ Σάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Με αφορμή αυτό το τραγικό περιστατικό, το Εργατικό Κέντρο Σάμου απευθύνθηκε (29/12/2014) με επιστολή στον πρωθυπουργό, για να αναδείξει τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στις δομές Υγείας του νησιού. Στην επιστολή, σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα:
«Είμαστε σίγουροι, πως είστε ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί στη Σάμο σε σχέση με τη παροχή υγειονομικής περίθαλψης και ιδίως με το ΕΚΑΒ, αφού είναι αποτέλεσμα των μέτρων που έχουν παρθεί τα τελευταία χρόνια. Η κατάσταση που επικρατεί είναι πέρα για πέρα απαράδεκτη και εγκληματική εξαιτίας της πολιτικής σας (...) Είναι πολλαπλά τα θανατηφόρα δυστυχήματα και καθημερινά τα αιφνίδια περιστατικά όπου το ένα και μοναδικό επανδρωμένο ασθενοφόρο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σαμιώτικου λαού. Στη Σάμο έχουμε συμπολίτες μας που είτε πεθαίνουν στο δρόμο αβοήθητοι, είτε μεταφέρονται στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου ή στο νοσοκομείο στο Βαθύ στις καρότσες αγροτικών οχημάτων (...) Θεωρούμε κοροϊδία και εξαπάτηση τις εδώ και χρόνια (από το 2010!) εξαγγελίες υπουργών σας, για προσλήψεις τεσσάρων διασωστών για τη Σάμο. Και λέμε κοροϊδία διότι πρώτα απ όλα ο διαγωνισμός δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και κυρίως ακόμη και όταν ολοκληρωθεί θα είναι πίσω από τις πραγματικές ανάγκες. Οι 4 διασώστες δεν επαρκούν».
Μεταξύ άλλων, το ΕΚ Σάμου απαιτεί να στελεχωθεί άμεσα και να λειτουργήσει αυτόνομα το παράρτημα του ΕΚΑΒ στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.