Advertisement 1

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Με ελληνικό άρωμα το 68ο Φεστιβάλ Καννών

Με το αειθαλές χαμόγελο της Ινγκριντ Μπέργκμαν να κοσμεί την αφίσα του, το Φεστιβάλ Καννών που θα διεξαχθεί από τις 13 έως και τις 24 Μαΐου, ανακοίνωσε το επίσημο διαγωνιστικό του πρόγραμμα. Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «The Lobster» συγκαταλέγεται ανάμεσα στις περίπου 20 ταινίες που θα διαγωνιστούν και θα διεκδικήσει τον Χρυσό Φοίνικα δικαιώνοντας όλες τις
προβλέψεις.

Πρόκειται για την πρώτη ελληνική συμμετοχή, δεκαεπτά χρόνια μετά το «Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου που έφυγε τελικά και με το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ. «Από τις πιο μυστηριώδεις του διαγωνιστικού προγράμματος», χαρακτήρισε την ταινία ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Καννών, Τιερί Φρεμό, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου , ενώ τόνισε πως είναι «μέρος της παράδοσης των ταινιών που δεν καταλαβαίνεις τα πάντα αλλά είναι συναρπαστικές με τον τρόπο που σκηνοθέτης, σεναριογράφοι και ηθοποιοί, δημιουργούν νέες μορφές αφήγησης εντελώς ακραίες».

Στη φετινή διοργάνωση -σύμφωνα με τον Τιερί Φρεμό- δεν επιλέχθηκαν φιλμ μόνο των τακτικών επισκεπτών του Φεστιβάλ, αλλά και νέων δημιουργών. Ετσι, το Διαγωνιστικό Πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει από τη μία γνωστά, μεγάλα ονόματα, όπως τους Ζακ Οντιάρ, Γκας Βαν Σαντ, Τοντ Χέινς, Νάνι Μορέτι, Χου Χσιάο Χσιεν, Ματέο Γκαρόνε, αλλά και δημιουργούς στις πρώτες τους ταινίες, όπως τον πρωτοεμφανιζόμενο Ούγγρο σκηνοθέτη Λάζλο Νέμες. 

Παράλληλα, η διοργάνωση εξασφαλίζει δυνατές παρουσίες στο κόκκινο χαλί και με τις «Εκτός Συναγωνισμού» και «Ειδικές προβολές» της, όπως το «Irrational Man» του Γούντι Αλεν, το «Mad Max: Fury Road» του Τζορτζ Μίλερ, καθώς και το ντοκιμαντέρ του Ασίφ Καπάντια, «Amy», για τη ζωή και τη μουσική της πρόωρα χαμένης Εϊμι Γουάινχαους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.