Advertisement 1

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Ψαλιδίζει τις αρμοδιότητες της ΕΕΤΤ ο Χρ.Σπίρτζης

Μιλώντας σε άτυπη συνάντηση με εκπροσώπους του τύπου, επεσήμανε ότι διαπιστώνεται σύγκρουση αρμοδιοτήτων στην ΕΕΤΤ και η επανεξέταση τους αποτελεί πολιτική βούληση της κυβέρνησης.

Πρόσθεσε επίσης ότι διερευνάται το πώς η ΕΕΤΤ, απέδωσε τις ψηφιακές συχνότητες στα κανάλια.
Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός μιλώντας
για τις προτεραιότητες του υπουργείου και την ανάγκη δημιουργίας των κατάλληλων δομών σε αυτό, προκειμένου να διατελέσει με επιτυχία το ρόλο του, μίλησε για μια γενική γραμματεία Επικοινωνιών χωρίς αρμοδιότητες. «Έχουν μεταφερθεί όλες στην εκπληκτική λειτουργία της ΕΕΤΤ» πρόσθεσε με εμφανώς ειρωνική διάθεση.

Στη συνέχεια και αφού ρωτήθηκε από το infocom.gr σχετικά με τις αρμοδιότητες που θεωρεί ότι χρειάζεται να αφαιρεθούν από την ΕΕΤΤ, μίλησε γενικά στις ανεξάρτητες αρχές λέγοντας ότι υπάρχουν κάποιες που κακώς υπάρχουν και κάποιες που μόνον ανεξάρτητες δεν είναι.

Για την ΕΕΤΤ σημείωσε ότι έχει πολλαπλούς ρόλους, «τα έχει όλα και συμφέρει» δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως αποτελεί πολιτική βούληση της κυβέρνησης να εξετάσει αυτό το θέμα. Μάλιστα, είπε ότι το θέμα της ΕΕΤΤ θα απασχολήσει σχετικά γρήγορα το υπουργείο, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει να διερευνάται το πώς η Επιτροπή προχώρησε στην παραχώρηση των συχνοτήτων στα τηλεοπτικά κανάλια.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η επιλογή προέδρου για την ΕΕΤΤ, ωστόσο, ερμηνεύοντας δηλώσεις μελών της κυβέρνησης, εκτιμάται ότι θα επιχειρηθεί να αλλάξουν αρκετά μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής.

ΠΗΓΗ: infocom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.