-->

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Η Gazprom προειδοποιεί την Ε.Ε: Αν μπλοκάρει και τον Turkish Stream «θα κάνει μεγάλο λάθος»!

πηγη
Την Ευρώπη προειδοποιεί η Ρωσία μέσω της μεγαλύτερης κρατικής εταιρείας αερίου Gazprom.
Ο Αλεξέι Μίλερ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας έστειλε μήνυμα τη Δευτέρα στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι οι απόπειρες των Βρυξελλών να πατάξουν το μοντέλο τιμολόγησης της θα αποτύχουν και ότι αυτό θα έχει ως συνέπεια να αυξήσει το κόστος ενέργειας
στην Ευρώπη.

Φυσικά, αυτές οι δηλώσεις δεν είναι τυχαίες, αλλά σχετίζονται φυσικά με την κατασκευή του αγωγού Turkish Stream, ο οποίος φιλοδοξείται να “περάσει” και από την Ελλάδα, όπως προέκυψε από το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία, την περασμένη εβδομάδα. Μιλώντας σε συνέδριο, ο κ. Μίλερ κατηγόρησε την Ε.Ε. πως μπλόκαρε τον South Stream, προειδοποιώντας επίσης πως όποιος προσπαθήσει να διακόψει την κατασκευή του Turkish Stream θα κάνει «ένα πολύ μεγάλο λάθος». Ο Μίλερ, πάντως, σχολίασε και τα σχέδια της ΕΕ να αντιμετωπίσει τις αποκλίνουσες τιμές σε ολόκληρη την ΕΕ. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θέλουν να υιοθετήσουν την ενιαία αγορά και να αγοράζουν όλες μαζί το φυσικό τους αέριο από κοινού, σε μεγαλύτερες ποσότητες.

Έτσι, η Ρωσία προχωρά με γοργούς ρυθμούς τα σχέδια για την κατασκευή ενός αγωγού προς την Τουρκία και προς την Ελλάδα, μέσω της Μαύρης Θάλασσας, ώστε να διακόψει τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ουκρανία μέχρι το 2019. Το ρωσικό φυσικό αέριο καλύπτει περίπου το 30% των αναγκών της ΕΕ, ενώ το 50% διέρχεται μέσω των αγωγών της Ουκρανίας. Η Μόσχα προσπάθησε να παρακάμψει την Ουκρανία με την κατασκευή του αγωγού South Stream, ο οποίος θα διερχόταν μέσω Βουλγαρίας, ωστόσο τοπ έργο ακυρώθηκε λόγω αντιδράσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Η Ρωσία θα σταματήσει την παροχή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, όταν το τρέχον συμβόλαιο λήξει το 2019”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom. 

Αν όντως ο αγωγός περάσει και από την Ελλάδα, θα πρόκειται για την πρώτη ενεργειακή συμφωνία των δύο χωρών, έπειτα από επτά χρόνια, όταν προσπάθησε να προωθήσει ο Κώστας Καραμανλής να «περάσει» τον αγωγό South Stream. Τα οφέλη εκτιμάται ότι θα είναι σημαντικά, τόσο εξαιτίας των κερδών από φορολογικά έσοδα για τη χώρα, όσο και κατά την κατασκευή του επί ελληνικού εδάφους, αφού θα δώσει «ζωή» σε ελληνικές επιχειρήσεις. Το ζήτημα, βέβαια, είναι ποιος θα χρηματοδοτήσει το έργο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξεκινήσει συζήτηση για τη σύσταση ενός κοινοπρακτικού σχήματος που θα αναλάβει την κατασκευή του τμήματος του αγωγού από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, με τη ΔΕΠΑ να εμφανίζεται βασικός μέτοχος της κοινοπραξίας μαζί με ρωσικά funds ή άλλες εταιρείες. Το κόστος κατασκευής του ελληνικού τμήματος υπολογίζεται στα 2 δισ. Ευρώ, ενώ τα έσοδα πάνω από 200 εκατ. Ευρώ το χρόνο από το 2019.

Να τονιστεί ότι θα είναι ο δεύτερος αγωγός που θα περνά από τη χώρα μας μετά τον ΤAP, καθώς η κοινοπράξία έχει αναλάβει το κόστος κατασκευής του. Οι εταιρείες του αγωγού είναι BP με 20%, Socar με 20%, Statoil με 20%, Fluxys με 19%, Enagas με 16%, Axpo με 5%. Ο TAP αποτελεί άμεση ξένη επένδυση στην Ελλάδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Θα συμβάλλει στη δημιουργία 2.000 άμεσων και 10.000 έμμεσων νέων θέσεων εργασίας, ενώ η κατασκευή και λειτουργία του έργου θα απαιτήσει την προμήθεια πλειάδας προϊόντων και υπηρεσιών από ελληνικές εταιρείες.

Ο εν λόγω αγωγός υπόσχεται να αυξήσει σημαντικά τον περιφερειακό ρόλο της Τουρκίας ως χώρας διαμετακόμισης ενέργειας, ενώ η Ελλάδα θα αναβαθμιστεί ενεργειακά με την επέκτασή του και στο ελληνικό έδαφος. Ο αγωγός θα έχει δυναμικότητα 63 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (bcm) φυσικού αερίου, 15,75 bcm από τα οποία θα διατεθούν στην αγορά της Τουρκίας και το άλλο θα διατίθενται στο εμπόριο στην Ευρώπη από την Ελλάδα.

Ο αγωγός φυσικού αερίου έχει προγραμματιστεί να προχωρήσει σε μια διακυβερνητική συμφωνία κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και η πρεμιέρα μεταφοράς του φυσικού αερίου έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2016. Σύμφωνα με την Gazprom αυτό είναι ένα αρκετά ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας