-->

Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Συνάντηση του επικεφαλής της Gazprom, Αλ. Μίλερ με Τσίπρα - Λαφαζάνη

Με βασικό θέμα ατζέντας την επέκταση του αγωγού Turkish Stream στην Ελλάδα για τη μεταφορά ρωσικού αερίου στην Ευρώπη, καταφθάνει σήμερα στην Αθήνα ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, ο οποίος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, και τον
πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η επίσκεψη του κ. Μίλερ στην Αθήνα, λίγες μόλις ημέρες μετά τις επαφές που είχε στη Μόσχα με τον πρόεδρο Πούτιν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πιστοποιεί τις προθέσεις της Ρωσίας για μια στρατηγική ενεργειακή συνεργασία με την Ελλάδα, την ίδια στιγμή που η πλευρά της Ε.Ε. σκληραίνει τη στάση της έναντι της Μόσχας και της Gazprom. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές, η Ε.Ε. ετοιμάζεται να προβεί άμεσα σε επιβολή κυρώσεων κατά της Gazprom, κατηγορώντας τον ρωσικό κολοσσό αφενός για την υπερχρέωση των καταναλωτών της Αν. Ευρώπης και αφετέρου για παρεμπόδιση των ανταγωνιστών της για ελεύθερη παροχή αερίου την περιοχή. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη και αφορά έρευνα που ξεκίνησε η Κομισιόν από το 2012.

Το «τάιμινγκ»

Το «τάιμινγκ» της απόφασης δεν είναι άσχετο με τις σοβαρές ενστάσεις της Ε.Ε. στο ρωσο-ελληνικό ενεργειακό φλερτ, οι οποίες επαναδιατυπώθηκαν χθες από τον αντιπρόεδρο της Ε.Ε. για την ενεργειακή ένωση Μάρος Σέφκοβιτς. «Τα ενεργειακά σχέδια εντός της Ε.Ε. θα πρέπει να σέβονται το κοινοτικό δίκαιο» είπε αναφερόμενος στον αγωγό Turkish Stream και συμπλήρωσε ότι δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη λεπτομέρειες επίσημα από την Gazprom. Σχολίασε επίσης ότι η ανάπτυξη ακριβών σχεδίων μεγάλου βεληνεκούς ίσως να μην είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για τον εφοδιασμό της Ευρώπης, δεδομένων των εναλλακτικών λύσεων.

Σε αυτό το κλίμα, δεν είναι τυχαίο ότι αρμόδιες κυβερνητικές πηγές κρατούσαν χαμηλά τον πήχυ των προσδοκιών από τη σημερινή έλευση του Αλεξέι Μίλερ. «Οι συναντήσεις στοχεύουν στο να εξειδικευτεί όλο το πακέτο της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας, τις βάσεις της οποίας έθεσαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών στη Μόσχα» τόνιζαν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, αποφεύγοντας να κάνουν λόγο για την υπογραφή κάποιας συμφωνίας σήμερα, χωρίς ωστόσο να την αποκλείουν. Η ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία, όπως επισήμως έχει γίνει γνωστή από την κυβέρνηση, στηρίζεται στη διέλευση του νέου αγωγού για την τροφοδοσία της Ευρώπης με ρωσικό αέριο από την Ελλάδα και επεκτείνεται σε προνομιακές για τη ΔΕΠΑ τιμές φυσικού, με συμμετοχή ρωσικών εταιρειών στους διαγωνισμούς για τους υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Κρήτη, και θα συνοδεύεται από ένα χρηματοδοτικό πακέτο για το ελληνικό Δημόσιο, ύψους 3-5 δισ. ευρώ, ως προεξόφληση μελλοντικών εσόδων από τη λειτουργία του αγωγού μετά το 2019.

Ως προς το τελευταίο αυτό σκέλος πάντως, υπήρξε διάψευση από τον εκπρόσωπο Τύπου του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Οχι, δεν υπήρξε» απάντησε ο κ. Πεσκόφ στον οικονομικό ραδιοσταθμό της Μόσχας Business FΜ, όταν ρωτήθηκε για σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel. «Είναι φυσικό ότι το ζήτημα για την ενεργειακή συνεργασία τέθηκε. Είναι φυσικό ότι με το πέρας των συνομιλιών κορυφής συμφωνήθηκε ότι σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων θα υπάρξει επεξεργασία όλων των ζητημάτων που σχετίζονται με τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, ενώ η Ρωσία δεν υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια, διότι ουδείς τη ζήτησε», είπε ο κ. Πεσκόφ.

Στην προωθούμενη ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας αναφέρθηκε με δηλώσεις του και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, στο περιθώριο των συναντήσεων στο ΔΝΤ και στην Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουάσιγκτον. «Θα χαιρόμουν για την Ελλάδα σε μια τέτοια προοπτική, αλλά δεν νομίζω ότι θα έλυνε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του Μνημονίου» δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας