Advertisement 1

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Πώληση θυγατρικής στην Αίγυπτο έναντι 200 εκατ. ευρώ

Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά στην πώληση της θυγατρικής της στην Αίγυπτο, της Piraeus Bank Egypt, στην Al Ahli Bank of Kuwait (ΑΒΚ), και ενισχύει τη ρευστότητά της με 200 εκατ. ευρώ.
Πώληση θυγατρικής στην Αίγυπτο έναντι 200 εκατ. ευρώ 

Η τράπεζα του Κουβέιτ θα δώσει στην Τράπεζα Πειραιώς περίπου 150 εκατ. δολάρια για το μερίδιο στην
Piraeus Bank Egypt, ποσό που αντιστοιχεί σε 1,5 φορές τα ίδια κεφάλαια της PBE. Ως μέρος της συμφωνίας, η ABK συμφώνησε επίσης στην απόκτηση, στην ονομαστική τους αξία, δανείων της μητρικής ύψους 23 εκατ. δολαρίων, τα οποία σχετίζονται με τις δραστηριότητες στην Αίγυπτο.


Η συμφωνία ανάμεσα σε Πειραιώς και ΑΒΚ έχει κλείσει, ωστόσο θα ολοκληρωθεί αφού δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από την Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου και τις λοιπές εποπτικές αρχές Αιγύπτου, Ελλάδας και Κουβέιτ, συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

«H επιτυχής έκβαση της πώλησης της Piraeus Bank Egypt υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας προς τους μετόχους μας, όντας απολύτως ευθυγραμμισμένη με το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς, Ανθιμος Θωμόπουλος, και σημείωσε ακόμα ότι: Η συναλλαγή αποτυπώνει εύλογη αποτίμηση για τη θυγατρική της Πειραιώς, ενισχύει τον κεφαλαιακό δείκτη του Ομίλου, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα ρευστότητα.

«Είναι υποχρέωσή μας τώρα να επικεντρωθούμε στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας» 
υπογράμμισε ο κ. Θωμόπουλος. Η πώληση της θυγατρικής εντάσσεται στην πορεία υλοποίησης του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραιώς, όπως έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Τέλος σημειώνεται ότι η Piraeus Bank Egypt στις 31 Δεκεμβρίου 2014 είχε σύνολο ενεργητικού 1 δισ. ευρώ, δάνεια μετά από προβλέψεις 500 εκατ. ευρώ, σύνολο καταθέσεων 900 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 91 εκατ. Απασχολεί περίπου 1.250 άτομα και διαθέτει 39 καταστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.