-->

Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Τα δέκα πολυτελή αυτοκίνητα του τέως στο Τατόι.

Δέκα αυτοκίνητα – μια ιστορία. Τα υπερπολυτελή οχήματα που χρησιμοποιούσε η τέως βασιλική οικογένεια στο Τατόι και σάπιζαν επί χρόνια, αναγνωρίστηκαν ως «μνημεία» από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Πρόκειται για Rolls Royce», MG και Fiat, που είχαν κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό οχημάτων. Ιδίως οι «Rolls Royce» είναι τα
οχήματα με τα οποία η τέως βασιλική οικογένεια συνήθιζε να μετακινείται σε επίσημες εκδηλώσεις και επετείους.

Το εσωτερικό τους, φτιαγμένο χειροποίητα, χαρακτηρίζεται από ποιότητα κατασκευής και πολυτέλεια, με ακριβά υλικά, όπως επενδύσεις ξύλου και δερμάτινες επενδύσεις καθισμάτων.

 Τα αυτοκίνητα της τέως βασιλικής οικογένειας φυλάσσονται εντός του κτιρίου του Βουστασίου. Τα οκτώ από αυτά είναι επιβατικά βενζινοκίνητα αυτοκίνητα, ενώ τα άλλα δύο είναι ηλεκτροκίνητα τρίκυκλα που πιθανώς χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά μελών της βασιλικής οικογένειας σε μικρές αποστάσεις εντός των ορίων του κτήματος.

Τουλάχιστον τρία επιπλέον οχήματα βρίσκονται στην ευρύτερη έκταση του κτήματος, από τα οποία το ένα είναι φορτηγό και τα άλλα δύο οχήματα προσωπικού, ωστόσο αυτά δεν συμπεριλαμβάνονταν στην κήρυξη.

Κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία υπέρ του χαρακτηρισμού των αυτοκινήτων ως μνημείων, καθώς πρόκειται για αντικείμενα συνδεδεμένα με σημαντικά γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, ιδιαίτερης τεχνολογικής και αισθητικής αξίας και τα οποία εντάσσονται στο ίδιο χρονικό πλαίσιο με τα υπόλοιπα κηρυγμένα νεώτερα μνημεία του Τατοΐου.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν κηρυχθεί ως κινητά μνημεία στο Τατόι 357 εικαστικά έργα (2010), αλλά και περίπου 2000 έργα τέχνης, αντικείμενα και παραδοσιακές φορεσιές (2013).

Ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου
«Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι το ΚΣΝΜ του υπουργείου Πολιτισμού προχώρησε στον χαρακτηρισμό ως μνημείων των δέκα αυτοκινήτων που βρίσκονται στο βουστάσιο του πρώην Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου.

Η απόφαση του χαρακτηρισμού λαμβάνεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την κατάσταση των ιστορικών αμαξιών μιας και τα αμάξια παραμένουν ακίνητα στο βουστάσιο για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι τα αυτοκίνητα αυτά κινήθηκαν τελευταία φορά το 1994 στα πλαίσια της συντήρησής τους. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν υποστεί σημαντικές φθορές στο εσωτερικό του βουστασίου τόσο από την υγρασία όσο και από τα ποντίκια.

Η ικανοποίηση όλων μας είναι πολύ μεγάλη μιας και το θέμα των αυτοκινήτων και του μη χαρακτηρισμού τους ως μνημεία είχε έρθει στην δημοσιότητα πριν από ένα περίπου χρόνο όταν ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου ανέδειξε το ζήτημα και ενημέρωσε τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού. Σχετικά δημοσιεύματα υπάρχουν στις πιο έγκριτες εφημερίδες την περίοδο εκείνη. Το υπουργείο Πολιτισμού κινητοποιήθηκε τότε άμεσα για τον χαρακτηρισμό και σήμερα έχουμε την θετική έκβαση αυτής της προσπάθειας.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε για ακόμα μια φορά προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού ότι άμεσα θα πρέπει να κινηθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες για τον χαρακτηρισμό ως μνημείων και των υπολοίπων ιστορικών αυτοκινήτων (ανάμεσα στα οποία και το φορτηγό Mercedes) που βρίσκονται στο πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου σε πολύ κακή κατάσταση, καθώς και του συνόλου των βασιλικών αμαξών. 

Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου στέκεται στο πλευρό όλων των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού για να βοηθήσει με κάθε μέσο την συντήρηση των αυτοκινήτων και των αμαξών και την ασφαλή αποθήκευσή τους κάτω από ιδανικές συνθήκες».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας