Advertisement 1

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο θα δει ο Τσίπρας στη Ρίγα

Μέρκελ  - Ολάντ: Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα πρέπει να επιταχυνθούν


Είναι ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα έως το τέλος Μαΐου, τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση με τον Φρανσουά
Ολάντ στο Βερολίνο

Συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ θα έχει στη Ρίγα της Λετονίας ο Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones Newswires.

Σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη στο Βερολίνο, Μέρκελ και Ολάντ επισήμαναν και οι δυο πως «οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα πρέπει να επιταχυνθούν», ενώ ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως η θέση της χώρας είναι στο ευρώ.
Η κυρία Μέρκελ επισήμανε πως είναι ανάγκη η επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα έως τα τέλη Μαΐου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. 

Η Ελλάδα έχει ανάγκες που δεν μπορούν να περιμένουν, δήλωσε από την πλευρά του ο γάλλος πρόεδρος, επισημαίνοντας επίσης πως η πρόοδος στις διαβουλεύσεις πρέπει επιταχυνθεί.

Προσέθεσε πως όλοι θέλουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Νωρίτερα, αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης στην Ρίγα, όμως, όπως τόνισε, «σε μια τέτοια συνάντηση δεν θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το χρέος και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, για τις οποίες αποφασιστικό λόγο έχουν οι συνομιλίες με το σχήμα που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.