-->

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Πυρκαγιά μεγάλης έκτασης μαίνεται στην Σαμοθράκη

Ώρα 03:40

Έχει μείνει μόνο ένα μέτωπο, στο "Δεσποτικό" της Ποταμιάς το οποίο λόγω των ισχυρών ανέμων αλλάζει φορά και ένταση συνεχώς.

Μέχρι το ξημέρωμα η φωτιά θα έχει σβήσει αλλά
σίγουρα θα χρειαστεί φύλαξη και επιφυλακή.

Ώρα 02:30

Με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν την περιόρισαν και "την κράτησαν" χωρίς να περάσει το δρόμο προς Αλώνια.  

Ο αέρας είναι πολύ δυνατός ακόμα ενώ γίνονται πολλές αναζοπυρώσεις παντού.

Τα μέτωπα είναι δύο και έχουν μήκος από 3 μέχρι 4 χιλιόμετρα. Το ένα από το Λύκειο προς τα Αλώνια και το άλλο από το βενζινάδικο προς την Ποταμιά. Στην Ποταμιά είναι πιο έντονη η φωτιά. Προς το παρόν δεν κινδυνεύει κάτι.

Ώρα 02:00

Δεν έχουν καεί σπίτια, έχουν καεί μόνον μαντριά και ζώα.

Η φωτιά από την περιοχή των εγκαταστάσεων της Μητρόπολης ανεβαίνει προς
την περιοχή των Γυμνασίων.
Έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα JCB και δημιουργούν προληπτικά αντιπυρικές ζώνες.

Δεν έχει φτάσει η φωτιά στην άσφαλτο και η εκτίμηση είναι ότι μάλλον ο δρόμος θα είναι το φράγμα για να ανακοπεί η πορεία της προς την πορεία του ανέμου που είναι προς την νότια πλευρά.
Ώρα 01:20

Τεράστια και άμεση η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, του Στρατού και του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο λιμάνι αυτή την ώρα.

Πυροσβεστικά οχήματα, εκσκαφείς, υδροφόρες, μπουλντόζες και άλλα ειδικού τύπου οχήματα μεταβαίνουν αυτή την ώρα στη ‪Σαμοθράκη‬ προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Η μάχη με το χρόνο άνιση. Το νησί φλέγεται!

(συνεχής ενημέρωση) Απο E-evros.gr ΕΔΩ
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 10 το βράδυ στην Σαμοθράκη και συγκεκριμένα σε δασική έκταση στην περιοχή Κατσαμπάς, με κατεύθυνση την Καμαριώτισσα.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή η φωτιά εξαπλώθηκε ταχύτατα.

Στο σημείο έσπευσαν αρχικά 9 πυροσβέστες με 4 οχήματα και αμέσως σήμανε συναγερμός και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η οποία προχώρησε άμεσα στην μίσθωση πλοίου για την μεταφορά πυροσβεστικών οχημάτων αλλά και μηχανημάτων του Στρατού και των Τεχνικών Υπηρεσιών στο νησί. Παράλληλα δόθηκε εντολή, να χρησιμοποιηθούν μηχανήματα και οχήματα ιδιωτών, με δαπάνη της Περιφέρειας, για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Πυροσβεστική, Δήμος και Περιφέρεια βρίσκονται σε συνεχή επαφή για τον συντονισμό του έργου της κατάσβεσης

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Αλεξανδρούπολη μεταβαίνουν στη Σαμοθράκη

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δυνάμεις από την Αλεξανδρούπολη μεταβαίνουν στη Σαμοθράκη προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, από την Αλεξανδρούπολη κατευθύνονται 10 οχήματα της Πυροσβεστικής με 20 Πυροσβέστες και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας