Advertisement 1

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

H Hurriyet ρίχνει το γάντι και δείχνει τι βάλουν στο τραπέζι οι Τούρκοι για την Κύπρο!

Η Hurriyet προκαλεί: Ζήτω η «Βόρεια Κύπρος» – Η Κύπρος δεν ανήκει ολοκληρωτικά στους Ελληνοκύπριους

Συνεχίζοντας το μοτίβο της με δημοσιεύματα που δείχνουν την πρόθεση αλλά και τι ακριβώς θα ρίξουν οι Τούρκοιν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δειχνοντας πόσο ανώφελο είναι να συζητάμε με τους Τούρκους …
Προκαλεί στα ίσα μετά τα ειρωνικά σχόλια της εφημερίδα για την νομική προσφυγή της Ελλάδος κατά των Παραβιάσεων !
«Ξεροκέφαλοι» οι Ελληνοκύπριοι που πρέπει να «ξυπνήσουν» στην πραγματικότητα υποστηρίζει Τούρκος αρθρογράφος

Λάδι στη φωτιά της έντασης του προηγούμενου διαστήματος με την παρουσία του τουρκικού σεισμογραφικού σκάφους Barbaros στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κϋπρου ρίχνει η εφημερίδα Hurriyet με άρθρο υπό τον τίτλο «Ζήτω η Βόρεια Κύπρος» που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, ανήμερα, δηλαδή, της 31ης «επετείου» ίδρυσης του ψευδοκράτους.
Για «μια από τις δύο πραγματικότητες στην Κύπρο» κάνει λόγο ο αρθρογράφος Γιουσούφ Κανλί υποστηρίζοντας ότι είναι άσχετη η ερώτηση «ποια είναι νόμιμη και ποια είναι έγκυρη». Κατά τον Κανλί για την επίλυση του Κυπριακού «πρέπει να αναγνωρίστει η ύπαρξη δύο δημοκρατιών, δύο λαών, δύο θρησκειών και δύο γλωσσών».
Προσθέτει, δε, ότι οι προσπάθειες των Ελληνοκυπρίων, όσο «πολιτικά ορθές» κι αν είναι, να επιτύχουν την καταδίκη της Τουρκίας σε έναν διεθνή οργανισμό για «αλαζονεία» ή «άρνηση» συμμόρφωσης με αποφάσεις και ψηφίσματα, οι τακτικές αυτές αντανακλούν την λογική «όλα δικά μου» που είναι ασύμβατη με την ειρήνη σε μια περιοχή όπου υπάρχουν περισσότεροι του ενός λαοί, συνεχίζει προκλητικά ο Τούρκος αρθρογράφος. Η σχέση τους, συμπληρώνει, «δεν πρέπει να είναι αυτή της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας αλλά αυτή των δύο ισότιμων κοινοτήτων που μοιράζοντα την ίδια πατρίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.