Advertisement 1

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Να πάνε φυλακή και να επιστρέψουν τα λεφτά»!

Στόχος η λύση ομοσπονδίας και όχι δύο κρατών όπως θέλει η Τουρκία, επανέλαβε ο Μακαριότατος
- Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη πριν φύγει για Νέα Υόρκη 
- Λάβρος για τα σκάνδαλα: «Στη φυλακή όσοι
ενέχονται σε φαινόμενα διαφθοράς»

«H διακοπή των συνομιλιών, λόγω και της ασθένειας του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πρέπει να αποτελέσει αφορμή για να προσγειωθεί η άλλη πλευρά», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μετά τη Θεία Λειτουργία της οποίας χοροστάτησε στην Εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα στο συνοικισμό Στροβόλου.

Οι συνομιλίες πρέπει να στοχεύουν σε λύση ομοσπονδίας και όχι σε λύση δύο κρατών, όπως επιδιώκει η Τουρκία, επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος προσθέτοντας ότι «πρέπει να ζητήσουμε αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ύστερα να επαναρχίσουν συνομιλίες για το Κυπριακό».

Ο Μακαριότατος δήλωσε επίσης ότι συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη και του έδωσε θάρρος. «Θα πάει στο καλύτερο ιατρικό κέντρο και στους καλύτερους γιατρούς και θα επιστρέψει δυνατός για να συνεχίσει τα καθήκοντά του για το καλό του τόπου», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σχολίασε όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στην Κύπρο αναφορικά με φαινόμενα διαφθοράς και σκάνδαλα λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει κάθαρση και τιμωρία όσων εμπλέκονται. «Η Εκκλησία δεν επιθυμεί να φυλακίζεται κανείς, αλλά θα πρέπει να πάνε φυλακή όλοι όσοι ενέχονται σε διαφθορά και να επιστρέψουν και τα χρήματα που έλαβαν, ώστε να στηριχθεί η οικονομία του τόπου», ανέφερε για να συμπληρώσει ότι περιμένει τις άδειες για τη μεγάλη επένδυση στη Γεροσκήπου, για να αρχίσουν τα έργα.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος αποκάλυψε ότι έχει υποβάλλει το αίτημά του στον Μουφτή προκειμένου ο τελευταίος να μεσολαβήσει για να αρχίσει η αναστήλωση της Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα, η οποία βρίσκεται σε στρατιωτική περιοχή στα κατεχόμενα.

«Εμείς δεν θέλουμε να συντηρήσουν τα μνημεία μας στα κατεχόμενα οι Τούρκοι, όπως συντηρεί η Κυπριακή Δημοκρατία τα δικά τους μνημεία στις ελεύθερες περιοχές. Θα τα συντηρήσουμε μόνοι μας και το μόνο που ζητούμε είναι άδειες, γι’ αυτό και πιέζουμε συνεχώς, σχολίασε σχετικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.