Advertisement 1

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ραντεβού με τον υπουργό πέτυχαν οι αγρότες του Έβρου

http://anti-typos.blogspot.gr/
Τον ορισμό συνάντησης εξαμελούς αντιπροσωπείας τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιο Καρασμάνη, πέτυχαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Έβρου, οι οποίοι την Πέμπτη απέκλεισαν την Εγνατία Οδό και το τελωνείο των Κήπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα . 

Μετά από σχετική επικοινωνία, το υπουργείο παρείχε νέες δεσμεύσεις για διευθέτηση των
ζητημάτων που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο, όπως η πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης, οι βοσκότοποι, η ενίσχυση των κτηνιατρικών υπηρεσιών και η αντικατάσταση των κοπαδιών που επλήγησαν από την ευλογιά και τον καταρροϊκό πυρετό.
Στη διάρκεια της κινητοποίησης, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, δημιουργήθηκαν εντάσεις και μικροσυμπλοκές μεταξύ των αγροτών και των ΜΑΤ, ενώ αργότερα η αστυνομία προχώρησε ακόμα και σε περιορισμένη χρήση χημικών. Τελικά, μετά από πολύωρες τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις με στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ορίστηκε ραντεβού με την ηγεσία του υπουργείου στις 12 Δεκεμβρίου, κι έτσι τα τρακτέρ και οι αγρότες αποχώρησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα από την περιοχή του τελωνείου. 
Όπως αναφέρει η ΕΡΑ Ορεστιάδας, την απόφασή τους να αποχωρήσουν την έλαβαν μετά τη διαβεβαίωση ότι πιθανότατα και χθες, μετά τη σύσκεψη που είχε οριστεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, θα γίνονταν ανακοινώσεις για ευνοϊκές ρυθμίσεις στο θέμα των βοσκοτόπων, το οποίο συνδέεται άμεσα με τις οικονομικές τους ενισχύσεις. Παράλληλα, υπήρξε διαβεβαίωση ότι από την 1η Δεκεμβρίου, δηλαδή από την ερχόμενη εβδομάδα, θα υπάρξει μερική άρση των αυστηρών περιορισμών που επιβλήθηκαν στη διακίνηση της μηδικής, οι παραγωγοί της οποίας υποχρεώθηκαν να κρατήσουν στις αποθήκες την παραγωγή τους, στο πλαίσιο των μέτρων για τον έλεγχο της εξάπλωσης της ευλογιάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.