Advertisement 1

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Λεμονάτο κοτόπουλο με σκόρδο και μυρωδικά

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο λεμονάτο κοτόπουλο με σκόρδο και αρωματικά στο φούρνο. Μια γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε ένα υπέροχο πικάντικο πιάτο.


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου και τα τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο πυρέξ 20Χ30 εκ.περίπου, με τη πέτσα προς τα επάνω. Κόβετε τα λεμόνια κατά μήκος σε 6-8 φέτες και τις τοποθετείτε ανάμεσα στο κοτόπουλο και στη βάση του πυρέξ. Αφήνετε το πυρέξ με το κοτόπουλο στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για λίγα δευτερόλεπτα το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το κρασί και σβήνετε τη φωτιά. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και το ψιλοκομμένο θυμάρι, ανακατεύετε καλά και περιχύνετε με το ζεστό μείγμα τα στήθη κοτόπουλο. Φροντίζετε να αλειφθούν καλά τα στήθη με τη βοήθεια ενός πινέλου. Προσθέτετε σε κάθε στήθος από 1 κλωναράκι θυμάρι.

Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λ. Βγάζετε το πυρέξ από το φούρνο. Μεταφέρετε τα στήθη σε μια πιατέλα, τα σκεπάζετε με αλουινόχαρτο και τα αφήνετε για 3-5 λ να σταθούν. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο περιχύνετε με τη σάλτσα του ταψιού και σερβίρετε με πουρέ ή πατάτες τηγανιτές ή μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

Υλικά συνταγής
  • 4 στήθη κοτόπουλου με τη πέτσα τους
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού ψιλοκομμένο + 4 κρεμμυδάκια αλάτι πιπέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.