Advertisement 1

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Δεκαήμερη παράταση για το χτύπημα στη Συρία Έτοιμος ο Ομπάμα

Δεκαήμερη παράταση για το χτύπημα στη Συρία
πηγη
Tην έγκριση του Κογκρέσου για να προχωρήσει στη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία ζήτησε ο Μπαράκ Ομπάμα και δηλώνει έτοιμος να χτυπήσει.


Ο Ομπάμα ανέφερε αρχικά πως αποφάσισε η κυβέρνηση να πλήξει στόχους εντός της Συρίας, σε μία επιχείρηση μικρής διάρκειας και έκτασης, σημειώνοντας πως οι ΗΠΑ έχουν ήδη τοποθετήσει δυνάμεις στην περιοχή οι οποίες είναι έτοιμες να δράσουν ανά πάσα στιγμή, και
ο ίδιος είναι έτοιμος να δώσει την εντολή.
Οι κοινοβουλευτικές ακροάσεις στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών για την έγκριση της στρατιωτικής δράσης κατά του συριακού καθεστώτος, θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο ηγέτης της δημοκρατικής πλειοψηφίας, Χάρι Ρέιντ, ο οποίος υποσχέθηκε ότι η σχετική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την εβδομάδα που ξεκινά στις 9 Σεπτεμβρίου. "Η Γερουσία θα συμμετάσχει αμέσως σε αυτή τη σημαντική συζήτηση, με δημόσιες ακροάσεις και ενημερώσεις την επόμενη εβδομάδα", είπε σε δήλωσή του ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην αμερικανική Γερουσία.

Οι ακροάσεις θα οργανωθούν από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Άνω Βουλής του Κογκρέσου και σε αυτές θα συμμετάσχουν ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα. "Η Γερουσία θα ψηφίσει επί του σχεδίου νόμου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 9ης Σεπτεμβρίου, το αργότερο, όπως ζητήθηκε από την κυβέρνηση Ομπάμα" δεσμεύτηκε επίσης ο Χάρι Ρέιντ. "Πιστεύω ότι η χρήση στρατιωτικής βίας κατά της Συρίας είναι δικαιολογημένη και απαραίτητη", ανέφερε ο ίδιος, λέγοντας επίσης ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ έχει διαπράξει "θηριωδίες" εναντίον αμάχων, κάνοντας επιθέσεις με χημικά όπλα.

Ένα σχέδιο ψηφίσματος για να επιτραπεί η χρήση στρατιωτικής δράσης για την πρόληψη και την αποτροπή μελλοντικής χρήσης χημικών όπλων δόθηκε ήδη προς την Γερουσία το Σαββάτου από τον Λευκό Οίκο. Το σχέδιο νόμου θα εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο Ομπάμα να κάνει χρήση στρατιωτικής βίας, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα και να υποβαθμιστεί η δυνατότητα της Συρίας και του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, για περαιτέρω χημικές επιθέσεις, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία κυριαρχούν οι Ρεπουμπλικάνοι, θα ξεκινήσει τις συζητήσεις για το ίδιο θέμα στις 9 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο πρόεδρος της, επικεφαλής των ρεπουμπλικάνων Τζόν Μπένερ.

Ο επικεφαλής της δημοκρατικής πλειοψηφίας στην αμερικανική Γερουσία, Χάρι Ρέιντ, δήλωσε το Σάββατο ότι η ψηφοφορία με την οποία αναμένεται να εξουσιοδοτηθεί ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, να χρησιμοποιήσει περιορισμένη στρατιωτική ισχύ κατά της Συρίας, θα διεξαχθεί το αργότερο την εβδομάδα που ξεκινά στις 9 Σεπτεμβρίου.

Όπως είπε ο Ρέιντ, η Γερουσία θα διεξάγει την επόμενη εβδομάδα για το συγκεκριμένο ζήτημα δημόσιες ακροάσεις, με ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης Ομπάμα, και θα κρατά ενήμερους τους γερουσιαστές καθ 'όλη τη διάρκεια τους.

"Πιστεύω ότι η χρήση στρατιωτικής βίας κατά της Συρίας είναι δικαιολογημένη και απαραίτητη", ανέφερε ο Χάρι Ρέιντ, λέγοντας επίσης ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ έχει διαπράξει "θηριωδίες" εναντίον αμάχων, κάνοντας επιθέσεις με χημικά όπλα.

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι το Κογκρέσο θα ψηφίσει υπέρ της ανάληψης στρατιωτικής δράσης των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας λόγω της απειλής που θέτουν τα χημικά όπλα για την ασφάλεια του Ισραήλ και άλλων συμμάχων στην περιφέρεια, είπαν αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης σήμερα.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε αργά την Παρασκευή ότι θέλει να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου —κάτι που δεν είναι νομικά απαραίτητο και δεν είχε προταθεί από τους συμβούλους του— διότι πιστεύει ότι ο διάλογος και η ψηφοφορία θα ενώσουν τη χώρα ενόψει της ανάληψης δράσης, σύμφωνα με τους αξιωματούχους αυτούς, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι συνομίλησε με τον ηγέτη της συριακής αντιπολίτευσης σήμερα για να υπογραμμίσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης Ομπάμα η συριακή κυβέρνηση να λογοδοτήσει για τη χρήση χημικών όπλων, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Κέρι μίλησε με τον πρόεδρο του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού Άχμεντ Άσι αλ Τζάρμπα για να υπογραμμίσει την "δέσμευση" της κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα "να λογοδοτήσει το καθεστώς Άσαντ για την επίθεση με χημικά όπλα εναντίον του ίδιου του λαού του την 21η Αυγούστου", είπε ο αξιωματούχος αυτός.

Ο Κέρι είχε επίσης επαφές με τους υπουργούς Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας και της Ιαπωνίας σχετικά με τη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.