Advertisement 1

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Πούτιν: Μέγιστη ηλιθιότητα όσα λένε για χημικά Σκληρή επίθεση

Πούτιν: Μέγιστη ηλιθιότητα όσα λένε για χημικάΣκληρή επίθεση πραγματοποίησε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά το ενδεχόμενο επίθεσης κατά της Συρίας από τους Αμερικανούς.
Ο Πούτιν χαρακτήρισε "ηλιθιότητα" τα όσα λέγονται περί επίθεσης του καθεστώτος Άσαντ με χημικά όπλα κατά ανταρτών αλλά και αμάχων.
Ο ίδιος κάλεσε τον Νομπελιστά Ειρήνης - όπως είπε - Ομπάμα να αναλογιστεί προτού αποφασίσει μια επέμβαση και τα θύματα που θα
υπάρξουν από αυτή. Μάλιστα  χαρακτήρισε "προβοκάτσια" τη χρήση χημικών όπλων.

Νωρίτερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ξιφούλκησε στη διάρκεια συνέντευξής της, που δημοσιεύεται σήμερα, κατά της Ρωσίας και της Κίνας αναφορικά με τη στάση που τηρούν στη συριακή κρίση, προσάπτοντάς τους ότι αποδυναμώνουν την εξουσία του ΟΗΕ.

"Είναι πολύ λυπηρό που η Ρωσία κι η Κίνα αρνούνται από καιρού να υπάρξει μία κοινή στάση απέναντι στη συριακή σύρραξη. Αυτό αποδυναμώνει σημαντικά τον ρόλο που έχει ο ΟΗΕ σήμερα", δήλωσε η καγκελάριος στη συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα Άουγκσμπουργκερ Αλγκεμάινε.

Η Μέρκελ επανέλαβε από τις ίδιες στήλες πως η χρήση χημικών όπλων στη Συρία "έχει σπάσει ένα ταμπού" και πως "δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες", αποκλείοντας παράλληλα και κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μίας γερμανικής συμμετοχής σε πιθανή ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

"Η Γερμανία δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μία στρατιωτική επέμβαση παρά μόνον εάν υπάρχει εξουσιοδότηση του ΟΗΕ. Κατά συνέπειαν, το θέμα μίας συμμετοχής του Μπούντεσβερ (ΣΣ στρατού) δεν τίθεται επί του παρόντος", επεσήμανε η καγκελάριος, η οποία στις 22 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί ενώπιον των ψηφοφόρων, οι οποίοι θα κρίνουν στις κάλπες εάν θα ανανεώσει την τρίτη της συνεχόμενη κυβερνητική θητεία.

Επίθεση από στιγμή σε στιγμή περιμένει η Συρία

Επίθεση μέσα στην ημέρα περιμένει η Συρία, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο. Η Συρία αναμένει "από στιγμή σε στιγμή" μία επίθεση κατά του εδάφους της από τις δυτικές δυνάμεις, υπογράμμισε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτατος αξιωματικός των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.

"Αναμένουμε μία επίθεση από στιγμή σε στιγμή και είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε ισοδύναμα ανά πάσα στιγμή", επεσήμανε η ίδια πηγή.

Στο μεταξύ ένα έκτο αμερικανικό πολεμικό σκάφος βρίσκεται πλέον σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, μαζί με άλλα πέντε αντιτορπιλικά εξοπλισμένα με πυραύλους Κρουζ, που θα μπορούσαν να κατευθυνθούν πάραυτα κατά της Συρίας στα πλαίσια ενός "περιορισμένου, ακριβούς", πλήγματος, ανακοίνωσαν αργά χθες βράδυ στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν πως το USS San Antonio, ένα αμφίβιο σκάφος, που μεταφέρει αρκετούς εκατοντάδες πεζοναύτες, βρισκόταν στην περιοχή για διαφορετικό σκοπό και πως δεν υπάρχει σχέδιο να αποβιβασθούν στην ξηρά οι δυνάμεις αυτές στα πλαίσια κάποιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.