Advertisement 1

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Τι σχέση έχει το σεξ με τη στοματική υγεία;

Μπορεί η στύση και η στοματική υγεία να φαίνεται ότι δεν έχουν καμία σχέση αλλά αποδείχθηκε επιστημονικά ότι συνδέονται και μάλιστα στενά!
Οπως προειδοποιεί η «Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής» (JSM), η κακή στοματική υγεία αυξάνει έως και τρεις φορές τον κίνδυνο στους άνδρες να μην είναι μάχιμοι στο σεξ.

Στη σχετική μελέτη έγινε σύγκριση σε 80 άνδρες, ηλικίας 30 έως 40 ετών, που έπασχαν από στυτική δυσλειτουργία με 82
συνομηλίκους τους δίχως προβλήματα στύσεως. Οπως διαπιστώθηκε, το 53% των πασχόντων από στυτική δυσλειτουργία είχαν ουλίτιδα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους υγιείς εθελοντές ήταν μόλις 23%.

«Τα σχεδόν δύο τρίτα των κρουσμάτων της οφείλονται σε σωματικά αίτια, κυρίως σε προβλήματα των αιμοφόρων αγγείων, ενώ ψυχολογικά προβλήματα όπως το στρες και η κατάθλιψη προκαλούν τα υπόλοιπα», εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Φαΐθ Ογκούζ από το Πανεπιστήμιο Inonu στην Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η χρόνια περιοδοντική νόσος προκαλείται από βακτήρια του στόματος, τα οποία δημιουργούν φλεγμονές στα ούλα και είναι πιθανό να βρουν το δρόμο τους στην κυκλοφορία του αίματος.

Προγενέστερες μελέτες έχουν συσχετίσει την περιοδοντική νόσο με αγγειακά προβλήματα, όπως η καρδιοπάθεια, τα οποία με τη σειρά τους επίσης σχετίζονται με τη στυτική δυσλειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.