Advertisement 1

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Όλοι τη Δευτέρα 7 Ιούλη στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κινηματογράφο της ΕΡΤ3. (Με χαρτομάντηλα)

Όλοι τη Δευτέρα 7 Ιούλη στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κινηματογράφο της ΕΡΤ3. (Με χαρτομάντηλα)Αυτό το περίφημο, πολύκροτο και βραβευμένο φιλμ της Δευτέρας 7 Ιουλίου από την Ταινιοθήκη της ΕΡΤ-3, (Αγγελάκη 14 στις 21.00),  ενδέχεται τους περισσότερους να σας αφορά για την ψυχαγωγία που θα αποδεσμεύσει. Τα μισά μαντίλια που θα πάρετε μαζί σας είναι για την τεράστια συγκίνηση που θα νιώσετε και τα άλλα μισά για τα γέλια που θα ρίξετε..

Πώς ένας ολόκληρος λαός, που ήταν για καιρό στην ξεφτίλα και χλεύη, την αποστροφή μπορεί να επιστρέψει πίσω στην ιστορική δόξα; Πόσος καιρός άραγε του χρειάζεται γι' αυτό; Ένας μήνας,
πέντε μήνες, δύο χρόνια; Κι ακόμα, γιατί ένας τέτοιος λαός μέσω των ατόμων του ισχυρίζεται στην πλειονότητά του Να κοιτάξουμε τα σπιτάκια μας, να φύγουμε από την Ιστορία και τα κοινά και να αφεθούμε στη γαλήνη της οικίας μας;

Ποιες είναι οι διαδικασίες συνειδητοποίησης, που κομίζουν την υπερηφάνεια; Ερωτήματα σημαντικά, ιδεολογικά, κοινωνιολογικά και άλλα. Στο φιλμ- έκπληξη η συνειδητοποίηση φθάνει σε 20 ημέρες. Από τη συντριβή στη δόξα, λοιπόν, και από εκεί στην αξιοπρέπεια και αυτοεκτίμηση. 

Η κατάληξη του φιλμ μετά από 20 ημέρες συνειδητοποίησης φθάνει στο τετραήμερο 28 Σεπτεμβρίου- 1 Οκτωβρίου του 1943, διάστημα που όλα τα ιστορικά βιβλία καταγράφουν τις περίφημες Τέσσερις ημέρες της κολάσεως. 

Ήταν το τετραήμερο που με οδομαχίες σώμα με σώμα γέροι άοπλοι, γριές, άτομα με πατερίτσες ενωμένα με τα υπολείμματα ενός διαλυμένου στρατού απέδειξαν πως δεν υπάρχει σπίτι χωρίς πατρίδα, θαλπωρή χωρίς υπερηφάνεια, καταφύγιο χωρίς αξιοπρέπεια και αυτοεκτίμηση. Τα περιστατικά είναι αληθινά, συνέβησαν σε γειτονική χώρα και καθόρισαν το εύρος μιας ανάκτησης βασικά της συνειδητοποίησης.

Ας το παρακολουθήσουμε με προσοχή, αναλογιζόμενοι πως δεν είναι αστικός μύθος αλλά ολοζώντανη, διαχρονική πραγματικότητα.

Τη Δευτέρα λοιπόν, 7 Ιουλίου στις 21.00, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην ιστορική Ραδιοφωνία της ΕΡΤ3, Αγγελάκη 14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.