Advertisement 1

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Η συνάντηση με το σκύλο του τον επανέφερε στη ζωή

Μια ακόμα απόδειξη ότι το δέσιμο ανάμεσα σε άνθρωπο και σκύλο μπορεί να είναι σχέση ζωής, κυριολεκτικά.


Ο 73χρονος Τζέιμς Γουάθεν από το Κεντάκι των ΗΠΑ αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας που τον οδήγησαν στο νοσοκομείο. Μετά
την εισαγωγή του αναγκάστηκε να αποχωριστεί και τον αγαπημένο του σκύλο τον Μπούμπα, ο οποίος οδηγήθηκε για φιλοξενία σε καταφύγιο ζώων.

Παρά την είσοδο του στο νοσοκομείο, η υγεία του ηλικιωμένου παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση. Δεν έτρωγε, ήταν αδύναμος και γενικά η κατάσταση του παρουσιαζόταν ως μη αναστρέψιμη. Για το λόγο αυτό παρακάλεσε την νοσοκόμα που τον πρόσεχε να του φέρει τον τετράποδο  φίλο του, για να τον δει όσο μπορούσε ακόμα. Η νοσηλεύτρια κατάφερε να βάλει στα κρυφά τον μονόφθαλμο πλέον Μπούμπα στο δωμάτιο του ασθενούς και το τετράποδο άρχισε να κουνά την ουρά του και να γλείφει το αφεντικό του.

Η επαφή αυτή έκανε απίστευτο καλό στον ηλικιωμένο, ο οποίος ξαναβρήκε την όρεξη του κι άρχισε να τρώει και να επανακτά τις δυνάμεις του. Τώρα μπορεί να σηκώνεται από το κρεβάτι, να κάθεται και να συνομιλεί με τους γύρω του. Το ίδιο καλό όμως έκανε η επαφή και στο συμπαθές τετράποδο το οποίο μετά την είσοδο του στο καταφύγιο είχε σταματήσει να τρώει.

Οι γιατροί και το υπόλοιπο νοσηλευτικό προσωπικό, πέρα από τη συγκίνηση που ένιωσαν, κατάλαβαν πόσο ευεργετική είναι αυτή η συναναστροφή του ασθενή με τον σκύλο του κι έτσι έδωσαν την άδεια προκειμένου τώρα πια να περνάνε περισσότερες ώρες μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.