Advertisement 1

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

«Μολών λαβέ» από τους δημότες Αμφίπολης σ' αυτούς που θέλουν να μεταφέρουν τα ευρήματα του Τύμβου εκτός του Δήμου.

Εξοργισμένοι φαίνεται να είναι οι κάτοικοι του Δήμου Αμφίπολης μετά από πρόσφατες δηλώσεις διαφόρων παραγόντων που σαν στόχο έχουν την τυχοδιωκτική μεταφορά ("αρπαγή") των ευρημάτων του Τύμβου εκτός του Δήμου. 

Οι κάτοικοι αναφέρουν πολύ σωστά, κατά την γνώμη μας, πως κάθε εύρημα που
αποκαλύπτεται στις ανασκαφές αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Τύμβου και δεν είναι δυνατόν να απομακρυνθεί από το σπουδαίο αυτό μνημείο. Μόνο στο φυσικό του περιβάλλον μπορεί να αναδειχθεί η μαγεία και ο σκοπός για τον οποίο δημιουργήθηκε.

Επίσης επισημαίνεται ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα μνημεία και στην ιστορία της κάθε περιοχής. Η Αρχαία Αμφίπολη έχει τα δικά της πολιτιστικά δημιουργήματα που αποτελούν τον καθρέφτη της ιστορικής της πορείας στο διάβα των χρόνων και αποκαλύπτουν τις πολιτιστικές της ιδιαιτερότητες. Μέσα από την Αμφίπολη, την πόλη ορόσημο στις σελίδες της Ιστορίας, το μνημείο μπορεί να γνωρίσει την πραγματική του αίγλη και λάμψη!

Τέλος καταλήγουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ίδρυση Μουσείου ή η επέκταση του ήδη υπάρχοντος για τη διαφύλαξη των αρχαιοτήτων στην περιοχή της Αμφίπολης. Όπως στον Τάφο του Φιλίππου Β' στη Βεργίνα, έτσι και στον Τύμβο Καστά, θα μπορούσε να δημιουργηθεί κάποιος μουσειακός χώρος δίπλα στο τάφο για να φιλοξενήσει όλα αυτά τα σπουδαία ευρήματα. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να γίνει επέκταση του ήδη υπάρχοντος Μουσείου της Αμφίπολης για τη μεταφορά και φιλοξενία των ευρημάτων.


Η ομάδα ειδήσεων του amfipolinews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.