Advertisement 1

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Λαθρέμπορος πετρελαίου ο Μελισσανίδης! Καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλακή σε δίκη που καθυστερούσε 20 χρόνια!!!

Ο Ελληνας επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, καθώς και ο Γιάννης Καρράς!

Αμφότεροι κρίθηκαν ένοχοι για χρέη που αφορούν εικονικούς εφοδιασμούς ποντοπόρων πλοίων με ναυτιλιακά καύσιμα, από τους οποίους ζημιώθηκε το Δημόσιο από τη μη καταβολή των
διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια υπόθεση που εκκρεμούσε εδώ και 20 (!) χρόνια κι αφορούσε εικονικούς εφοδιασμούς και παράνομη διακίνηση των καυσίμων στην εσωτερική αγορά κατά το διάστημα 1993-1995 μέσω της εταιρείας πετρελαιοειδών «Πετρέλαια Αιγαίου ΑΕ», στην οποία πρόεδρος ήταν ο Μελισσανίδης και διευθύνων σύμβουλος ο Καρράς.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «directnews.gr» αμφότεροι είχαν καταφέρει να απαλλαγούν από τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος καθώς και για τις λαθρεμπορίες.

Ωστόσο, το Δημόσιο διεκδίκησε τα χρήματα καθώς είχαν εκδοθεί 9 καταλογιστικές αποφάσεις από το Ζ Τελωνείο Πειραιά.

Η δικογραφία παρέμενε στο συρτάρι, καθώς πτυχές της ίδιας υπόθεσης εκκρεμούσαν ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, το οποίο απήλλαξε τελικά την εταιρεία μόνο για τις 2 από τις 9 καταλογιστικές αποφάσεις του Τελωνείου και ως εκ τούτου τα χρέη παραμένουν για τις επτά πράξεις.

Ετσι λοιπόν, ο Εισαγγελέας της έδρας κ. Μύτης, πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων για τις 7 από τις 9 καταλογιστικές πράξεις, ζητώντας την απαλλαγή για τις δύο πράξεις λόγω της απαλλαγής τους από το αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο.

Η πρότασή του έγινε αποδεκτή από την πρόεδρο του δικαστηρίου κ. Κουλούρη επιβάλλοντας σε καθέναν από τους δύο κατηγορούμενους ποινή φυλάκισης 5 ετών εξαγοράσιμη με 20 ευρώ ημερησίως, ενώ έδωσε στην έφεση ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.