Advertisement 1

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Όταν ο Κώστας Καραμανλής έβρισε την Μέρκελ!

Οι Γερμανοί ποτέ δεν χώνεψαν τον Κώστα Καραμανλή.  Αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια. Ο Κώστας Καραμανλής ποτέ δεν τα πήγε καλά με την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πάντα είχε απέναντι στην Ελλάδα μία τάση αυταρχισμού και υποτέλειας.

Η κακή χημεία μεταξύ των δύο ηγετών άρχισε να φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού όταν ο
Καραμανλής πήρε όπλα για τις Ένοπλες Δυνάμεις από την Γαλλία. Όπως γράφει στο βιβλίο του ο Μανώλης Κοττάκης:

«Στην πιάτσα των εξοπλισμών όμως τα νέα δεν μένουν μυστικά για πολύ καιρό. Αργά η γρήγορα, μαθαίνονται! Κάποια στιγμή το πληροφορήθηκε και η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία έσπευσε να τηλεφωνήσει στον πρωθυπουργό στο Μαξίμου για να μάθει τι γίνετε με τη δικής της παραγγελία:»Είναι αλήθεια» τον ρώτησε»Το ένα δεν αναιρεί το άλλο! 

Εάν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας και οι ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων, ναι, θα πάρουμε και από τα δικά σας».Τελικώς οι δημοσιονομικές ανάγκες δεν επέτρεψαν ποτέ την προμήθεια νέας γενιάς μαχητικών αεροσκαφών, κάτι που έκανε την Μέρκελ έξαλλη το 2009. 

Αλλά και οι προσφορές που μας έδωσαν οι Γάλλοι για την απόσυρση των Mirage δεν κρίθηκαν δελεαστικές, γι αυτό και η προμήθεια δεν προχώρησε. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη στιγμή, παραμονές της Συνόδου του ΝΑΤΟ, το «νταραβέρι» μαζί τους ήταν χρήσιμο».
Ο Καραμανλής χρειάστηκε να έχει την στήριξη της Μέρκελ και μίλησαν στο τηλέφωνο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.