Advertisement 1

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Για την αγορά των Super Puma του 2008 πήρε τα λεφτά ο Γ.Καρατζαφέρης! - Μόνο αυτός "τα πήρε";

Ενα στοιχείο-βόμβα, το πλέον κρίσιμο από πολιτικής άποψης, μέχρι στιγμής στην υπόθεση της ροής κεφαλαίων ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από τις παράνομες προμήθειες των ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης μάχης (CSAR) AS332 Super Puma στους λογαριασμούς της off shore εταιρείας Catalina Ltd του
προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη:

Τα χρήματα δεν κατατίθενται το 2000 όπως διέρρευσε αρχικά με τις αναφορές για αρχική σύμβαση  των Super Puma, αλλά κατατίθενται το ... 2008, επί κυβέρνησης Κ.Καραμανλή!

Το 2008, λοιπόν, με την υλοποίηση της option  (ή νέας αγοράς, αυτό δεν έχει ακομα διευκρινιστεί) για την αγορά δύο ελικοπτέρων Super Puma, κατατίθενται στον λογαριασμό της off shore εταιρείας του αρχηγού ενός μικρού κόμματος της αντιπολίτευσης, το ποσό των 1,65 εκατ. ευρώ!

Και το ερώτημα που ανακύπτει είναι "Γιατί δόθηκαν στον Γ.Καρατζαφέρη αυτά τα λεφτά;" και "Αν έλαβε 1,65 εκατ. ευρώ ο Γ.Καρατζαφέρης ο οποίος ούτε στην κυβέρνηση συμμετείχε, ούτε είχε υπογραφή σχετικήμε την προμήθεια, πόσα πήραν αυτοί που συμπλήρωναν τις παραπάνω προϋποθέσεις;".

Να πούμε ότι το 2008 την υπογραφή των δύο Super Puma την έβαλε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και νυν πρόεδρος της Βουλής Ε.Μεϊμαράκης, ενώ γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ ήταν ο Ε.Βασιλάκος.

Και βέβαια πρωθυπουργός ο Κ.Καραμανλής, για τον οποίο θα εκπλαγούμε αν ήξερε τι υπέγραφε και τις αποφάσεις έπαιρνε το ΚΥΣΕΑ και βέβαια υπερυπρωθυπουργός ο Θ.Ρουσσόπουλος που ήξερε αυτά που δεν ήξερε ο - τύποις - προϊστάμενός του...

Αρα έχουμε μία παράνομη προμήθεια που πληρώνεται σε έναν φαινομενικά άσχετο με την υπόθεση, πολιτικό.

Για κάποιον που μπορούσε να δει ψύχραιμα από την αρχή την υπόθεση ήταν λογικό η συγκεκριμένη χρηματοροή προς την off shore του Γ.Καρατζαφέρη να αφορά μόνο την σύμβαση του 2008.

Γιατί; Γιατί πριν από τις εκλογές του 2007 "δεν υπήρχε" ο Γ.Καρατζαφέρης πολιτικά στην εγχώρια πολιτική σκηνή. Στην πρώτη σύμβαση των 4+2 ελικοπτέρων του 2000, δεν ήταν καν βουλευτής.

Στην προμήθεια των δύο επιπλέον ελικοπτέρων τον χειμώνα του 2004 επίσης "δεν υπήρχε" πολιτικά. Εκλέγεται ευρωβουλευτής στις εκλογές του Μαΐου όταν η προμήθεια είχε ολοκληρωθεί.

Το 2007 όμως το ΛΑΟΣ εισέρχεται στην Βουλή και είναι το πολλά υποσχόμενο δήθεν "δεξιό" κόμμα που πλαγιοκοπεί τη ΝΔ.

Και απ'ότι φαίνεται από τα εκατομμύρια που βρέθηκαν στο λογαριασμό του "μαζεύει" χρήμα από παντού για τις ανάγκες του κόμματος. Και το βγάζει έξω...

Ετσι εξηγείται ακόμα και το 1,65 εκατ. ευρώ που του καταθέτει η Kestrel. Ακόμα και αυτό το ποσό είναι πολύ μεγάλο, απλά για να κάνει lobbying ο Γ.Καρατζαφέρης ή να "σιωπά" ή να κάνει ερωτήσεις που να βολεύουν τους αντιπροσώπους. Δεν δίνονται έτσι εύκολα τόσα λεφτά. Τα χρήματα του δόθηκαν ως "προίκα" για μελλοντική συνεργασία.

Να πούμε ότι έτσι εξηγείται και η στήριξη της "μαύρης κυβέρνησης" Παπαδήμου από τον Γ.Καρατζαφέρη. Το σύστημα τον είχε αλλοτριώσει. Και μένει να δούμε και πόσες ροές έγιναν μεταξύ του Νοεμβρίου του 2011 και μετά για να εξαγοραστεί αυτή η στήριξη...

Και αν δόθηκαν τόσα λεφτά το 2008 στον Γ.Καρατζαφέρη, σε πόσους άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους δόθηκαν παράνομες προμήθειες το 2008;

Ηδη παραιτήθηκε ο απόστρατος υποτπέραρχος Γ.Ράμμος, από αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, εκλεγμένος με τη ΝΔ (και μέλος της ΝΔ μέχρι και σήμερα) με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη (επιλογή Μπακογιάννη να τον κάνει αντιπεριφερειάρχη, γιατί άραγε;).

Θα ανοιχθούν όλοι οι λογαριασμοί ή θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι ένας πολιτικός που ήταν εκτός κυβέρνησης και εκτός υπουργείου Εθνικής Άμυνας εισέπραττε εκατομμύρια και οι λοιποί αξιωματούχοι της ΝΔ το έκαναν "δωρεάν";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.