Advertisement 1

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ανυπολόγιστες καταστροφές" μετά τα επεισόδια

Τις πρώτες πρωινές ώρες εκτονώθηκαν τα επεισόδια που ξέσπασαν μετά τη λήξη της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έχοντας και τη μορφή συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. 

Σε μία έκταση από τους δρόμους κάτω από την πλατεία Ομονοίας έως τα Εξάρχεια ομάδες
κουκουλοφόρων, επιδόθηκαν σε καταστροφές κτιρίων, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Αργότερα τα επεισόδια επικεντρώθηκαν στα Εξάρχεια, όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων γύρω από την περιοχή του Πολυτεχνείου. Εκτός από την χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, η αστυνομία χρησιμοποίησε και τα ειδικά οχήματα «Αίαντας» που πραγματοποίησαν ρίψεις νερού. Οι αρχές προχώρησαν σε 211 προσαγωγές.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη όπου η αστυνομία προχώρησε σε 25 προσαγωγές, ενώ ένταση επικράτησε και στη Βέροια αλλά και σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου. 

Στην Πάτρα η αστυνομία προχώρησε σε 5 συλλήψεις, ενώ ταραχές που δεν πήραν έκταση σημειώθηκαν και στην Καλαμάτα. Μικρής κλίμακας επεισόδια έγιναν και στα Χανιά και το Ηράκλειο.

"Ανυπολόγιστες καταστροφές"

Ενδεικτικές της σημερινής εικόνας είναι οι δηλώσεις του αντιδημάρχου Αθηναίων Γιώργου Αποστολόπουλου στον ΣΚΑΪ: «Μάς θύμισε το 2008 η κατάσταση στο κέντρο με ανυπολόγιστες καταστροφές στην πλατεία Εξαρχείων, την Ομόνοια και την Πανεπιστημίου». 

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αποστολόπουλος ζήτησε την παρέμβαση της αστυνομίας. «Δεν είναι άβατο τα Εξάρχεια, δεν μπορούν οι μπαχαλάκηδες να καταστρέφουν την εικόνα της πόλης» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο ίδιος, με δηλώσεις του στο Mega, επέρριψε ευθύνες στην αστυνομία λέγοντας ότι το σχέδιό της να οδηγήσει τους αντιεξουσιαστές στην πλατεία Εξαρχείων ήταν λανθασμένο.

Στον εισαγγελέα Αγρινίου οι τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα τρία άτομα, ηλικίας 36, 28 και 21 ετών, τα οποία συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, κατά την διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της πόλης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της εξύβρισης και της πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Επίσης, η Αστυνομία αναζητά έναν 29χρονο, ο οποίος φέρεται ότι συμμετείχε και αυτός στα επεισόδια.

Στον εισαγγελέα 17 συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη 

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το πρωί οι 17 συλληφθέντες που συμμετείχαν στις χθεσινές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η αστυνομία προχώρησε σε 35 προσαγωγές, εκ των οποίων συνελήφθησαν 17 άτομα, ηλικίας από 18 έως 28 ετών. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι τρεις γυναίκες καθώς και ένας αλλοδαπός, που στερείται άδεια παραμονής στη χώρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου, απρόκλητη σωματική βλάβη, παράβαση του νόμου περί όπλων, αντίσταση και εξύβριση.

Εξάλλου, στη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων σημειώθηκαν μικρές φθορές σε τέσσερις τζαμαρίες καταστημάτων, σε κάμερες ασφαλείας και τζαμαρία τριών τραπεζικών υποκαταστημάτων, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε δύο πλαστικούς κάδους. 

Με πληροφορίες από skai.gr, athina984.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.