Advertisement 1

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ομπάμα: Αύξηση φόρων στους πλούσιους

Την έξοδο των ΗΠΑ από την κρίση διακήρυξε ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στην ομιλία του για την "Κατάσταση του Έθνους", στην οποία εξήγγειλε ριζοσπαστικά μέτρα στήριξης της μεσαίας τάξης, αλλά και αύξηση της φορολογίας στους πλούσιους Αμερικανούς και στις μεγάλες εταιρείες.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως η χώρα του
γύρισε σελίδα, ξεπερνώντας την χειρότερη οικονομική κρίση από την Ύφεση και πρόσθεσε: "Οι οικονομικές πολιτικές που ευνοούν τη μεσαία τάξη έχουν αποτέλεσμα. Το να δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους έχει αποτέλεσμα. Αυτές οι πολιτικές θα συνεχιστούν, αν η πολιτική δεν τις διακόψει" δήλωσε.

"Δεν έχω άλλες προεκλογικές εκστρατείες. Η μόνη μου ατζέντα για τα επόμενα δύο χρόνια είναι η ίδια που είχα και όταν πήραν τον όρκο στα σκαλιά του Καπιτωλίου - κάνω αυτό που θεωρώ καλύτερο για την Αμερική" ανέφερε.

Αναλυτικά, προανήγγειλε - μεταξύ άλλων - την φορολογία στα κέρδη των πλουσιότερων Αμερικανών από 23,8% στο 28% και νέους φόρους για τις εταιρείες με κέρδη άνω των 50 δισ. δολαρίων. 

Δεσμεύτηκε δε να παρέχει στις οικογένειες άδειες μετ' αποδοχών και άδειες μητρότητας, όπως επίσης και φύλαξη των παιδιών, που οι μεσαίες οικογένειες να μπορούν να "αντέξουν" οικονομικά.

Επίσης προανήγγειλε νομοθεσία υπέρ της ίσης αμοιβής ανδρών και γυναικών, για την ίδια εργασία. "Είναι 2015, είναι πλέον ώρα" δήλωσε καταχειροκροτούμενος από τους δημοκρατικούς βουλευτές.

Επιπλέον δεσμεύτηκε να βοηθήσει τους νέους Αμερικανούς να αποκτούν πανεπιστημιακή μόρφωση. "Το σχέδιο είναι η ευκαιρία τους να αποφοιτούν, χωρίς να έχουν φορτωθεί με ένα βουνό από χρέος" ανέφερε.

Δεσμεύτηκε για μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα ξεκινώντας από την απλούστερη και με λιγότερο κόστος υποβολή δηλώσεων του φόρου εισοδήματος για τις μικρές επιχειρήσεις, ενώ πρότεινε την επιβολή νέων κυρώσεων στις εταιρείες που δεν πληρώνουν τον κατώτατο μισθό.

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.