Advertisement 1

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Για το μεσημερι ... Κοτόπουλο κατσιατόρε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο. Παράλληλα αλατοπίπερωνουμε το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε!

Μόλις κάψει το λάδι σοτάρουμε το κοτόπουλο
ώσπου να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές!

Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα, πετάμε τα περιττά λίπη από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Αφού κάψει ρίχνουμε τα λαχανικά μας αφού προηγουμένως τα έχουμε κόψει σε μέτρια κυβάκια.

Μαγειρεύουμε αργά 5 λεπτά και σβήνουμε με το λευκό κρασί! Αφήνουμε λίγο να βράζει και έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο, την τομάτα  τον ζωμό κότας, την Δάφνη την ρίγανη και μαγειρεύουμε για περίπου μια ώρα.

Μόλις δούμε ότι το κοτόπουλο είναι έτοιμο προσθέτουμε τον μαϊντανό και τις ελιές και βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά! Διορθώνουμε την γεύση αν χρειάζεται.

Αν η σάλτσα μας δεν έχει δέσει αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και βράζουμε την σάλτσα ώσπου να έρθει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΥΛΙΚΑ ΣΕ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

  • 100ml. Ελαιόλαδο

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 150γρ σέλερι

  • 200γρ μανιτάρια

  • 1 κόκκινη πιπεριά

  • 1 κίτρινη πιπεριά

  • 1 πράσινη πιπεριά

  • 2 μέτρια καρότα

  • 200ml λευκό ξηρό κρασί

  • 250γρ τομάτα κονκασέ

  • 300ml ζώμος κότας

  • 1 κγ. Ρίγανη

  • 2 φύλλα δάφνης

  • 1/2 τεμ μαιντανο ψιλοκομμένο

  • 100 γρ ελιές μαύρες απύρηνες

  • Αλάτι πιπέρι αλεύρι

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.