Advertisement 1

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Τι ισχύει στην ασφάλιση αεροπορικών εταιρειών με βάση τον ευρωπαϊκό κανονισμό

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στον τομέα των αερομεταφορών, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) εξέτασε με ενδιαφέρον τις απαιτήσεις των αερομεταφορέων σε θέματα ασφάλισης. Στο πλαίσιο της κοινής πολιτικής μεταφορών και προκειμένου να ενισχυθεί η
προστασία των καταναλωτών και να αποφευχθεί η στρέβλωση του ανταγωνισμού μεταξύ των μεταφορέων, η ΕΕ θέλησε να θεσπίσει ένα ελάχιστο επίπεδο ασφάλισης για την κάλυψη των ευθύνης των αερομεταφορέων έναντι των επιβατών, των αποσκευών, του φορτίου και τρίτων.

ΠΡΑΞΗ

Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 785/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 21ης Απριλίου 2004, για τις απαιτήσεις ασφάλισης των αερομεταφορέων και των επιχειρήσεων εκμετάλλευσης αεροσκαφών [Βλέπε πράξεις τροποποίησης].

ΣΥΝΟΨΗ

Ο κανονισμός αποβλέπει στον καθορισμό των ελάχιστων απαιτήσεων ασφάλισης εις ό,τι αφορά τους αερομεταφορείς και τους φορείς εκμετάλλευσης αεροσκαφών, δηλαδή τόσο για τις εμπορικές όσο και για τις ιδιωτικές πτήσεις, έναντι των επιβατών, των αποσκευών, του φορτίου και τρίτων.

Εις ό,τι αφορά τη μεταφορά ταχυδρομείου, οι απαιτήσεις ασφάλισης είναι αυτές που προβλέπονται από τον κανονισμό (ΕΟΚ) αριθ. 1008/2008 καθώς και από τις εθνικές νομοθεσίες των κρατών μελών.

Πεδίο εφαρμογής

Ο κανονισμός εφαρμόζεται σε όλους τους αερομεταφορείς και όλες τις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης αεροσκαφών που εκτελούν πτήσεις εντός ή υπέρ του εδάφους κράτους μέλους ή προς ή από κράτος μέλος στο οποίο εφαρμόζεται η Συνθήκη.

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.