Advertisement 1

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

60 ΧΡΟΝΙΑ Ε.Ο.Κ.Α.

Η 1η Απριλίου είναι μια μεγάλη μέρα για τον Ελληνισμό. 

Είναι η επέτειος της έναρξης του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα στην Κύπρο από την Ε.Ο.Κ.Α., την Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών. Φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ημέρα εκείνη του 1955.

Ο αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α., με επικεφαλής τον
Γεώργιο Γρίβα «Διγενή», θα διαρκέσει ως το 1959. Η παντοδύναμη βρετανική αυτοκρατορία θα ηττηθεί από μια χούφτα ηρωικούς νέους και θα αναγκαστεί να αποδώσει στην Κύπρο την ανεξαρτησία της. Οι ήρωες της Ε.Ο.Κ.Α. είχαν στη διάθεση τους ελάχιστα υλικά μέσα, σε σύγκριση με την υπεροπλία της αυτοκρατορίας, όμως αναπλήρωναν το έλλειμμα με περίσσευμα ανδρείας, αυτοθυσίας και ανιδιοτελούς αγάπης για την πατρίδα: την Κύπρο και την Ελλάδα. Απέδειξαν ότι καμιά δύναμη δεν μπορεί να αντισταθεί στον πόθο ενός λαού για εθνική αυτοδιάθεση και ελευθερία.
Η 1η Απριλίου είναι μέρα γιορτής και εθνικής ανάτασης. Συμβολίζει την φιλοπατρία, την ασυμβίβαστη εθνική συνείδηση και την αντίσταση στην τυραννία. 
Είναι ημέρα μνήμης για τους νέους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για την υπόθεση της Κύπρου. 
Είναι η αφορμή για να διαδηλώσουμε, μία ακόμη φορά, την απαρασάλευτη προσήλωσή μας στο ιδανικό της Ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.