Advertisement 1

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Κοτόπουλο με πιπεριές και μοτσαρέλα στο φούρνο

ΠΗΓΗ
Κοτόπουλο γαρνιρισμένο με τυρί μοτσαρέλα στο φούρνο, σε υπέροχη σάλτσα ντομάτας με πιπεριές Φλωρίνης. Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο για να το απολαύσετε και στο καθημερινό αλλά και πιο επίσημο τραπέζι.

Υλικά συνταγής

3 στήθη κοτόπουλου [700 γρ. περίπου] κομμένα οριζόντια στη μέση σε 6 κομμάτια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
2 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1/2 κ.γ. ζάχαρη
λίγο μπούκοβο ή πιπέρι καγιέν
1 βάζο πιπεριές Φλωρίνης ψημμένες, στραγγισμένες χοντροκομμένες
1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό χοντροκομμένο + λίγα φύλλα ολόκληρα για γαρνίρισμα
150 γρ. τυρί μοτσαρέλα κομμένα σε λεπτές φέτες
1/3 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνετε ένα ταψί που θα χωράει τα 6 κομμάτια κοτόπουλου. Κόβετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνετε.
Ζεσταίνετε 3-4 κ.σ. λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε καλά για 3′-4′ περίπου από κάθε πλευρά το κοτόπουλο μέχρι να ροδοκοκκινίσει και μισοψηθεί. Το βγάζετε από το τηγάνι και το μεταφέρετε σε πιατέλα.
Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε, τις πιπεριές, το κονκασέ, το ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 3/4 φλ. ζεστό νερό με τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το καυτερό πιπέρι ανακατεύετε, σκεπάζετε τη σάλτσα και τη σιγοβγάζετε μέχρι να πεί τα μισά υγρά της.
Προσθέτετε τις πιπεριές Φλωρίνης και το βασιλικό ανακατεύετε και αφήνετε να πάρουν μια βράση για 2′. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Ρίχνετε το 1/3 της σάλτσας στη βάση του πυρέξ και από πάνω τοποθετείτε το κοτόπουλο το ένα δίπλα στο άλλο. Το περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα και το σκεπάζετε με τις φέτες μοτσαρέλας. Πασπαλίστε με τη τριμμένη φρυγανιά και ψήστε το στο προθερμασμένο φούρνο για 15 “ περίπου μέχρι να λιώσει και ροδοκοκκινίσει η μοτσαρέλα. Σερβίρετε γαρνίροντάς το με τα ολόκληρα φύλα βασιλικού και συνοδεύετε με πατάτες τηγανιτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.