-->

Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

Μαξ. Χαρακόπουλος προς ΥΠΕΞ: Να αποτραπεί η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

πηγη
Προκλητική ανάγνωση κορανίου στο ναό-σύμβολο της Ορθοδοξίας!


Την άμεση ενεργοποίηση της κυβέρνησης για την αποτροπή κάθε σχεδίου μετατροπής της Αγιασοφιάς στην Πόλη σε τζαμί, μετά την προκλητική ενέργεια της ανάγνωσης του κορανίου τη Μεγάλη Παρασκευή στο ναό-σύμβολο της Ορθοδοξίας, ζητά με ερώτησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά ο βουλευτής
Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Στην ερώτηση, που συνυπογράφουν οι βουλευτές Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης και Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, σημειώνονται εξής:

«Κατάπληξη και οργή προκάλεσε η απαγγελία του Κορανίου μέσα στον ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, ανήμερα, μάλιστα, της Μεγάλης Παρασκευής. Η προκλητική αυτή ενέργεια έλαβε χώρα 85 χρόνια μετά τη μετατροπή του περίλαμπρου βυζαντινού ναού και οικουμενικού συμβόλου της Ορθοδοξίας σε μουσείο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας η ανάγνωση του Κορανίου συμπεριλαμβανόταν στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιείται εντός του ναού της Αγίας Σοφίας με τον τίτλο «η αγάπη του προφήτη», και εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου της γέννησης του Μωάμεθ.

Η κίνηση αυτή εκτός από αγανάκτηση προκαλεί και εύλογη ανησυχία, καθώς φαίνεται ότι αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου και ένα ακόμη βήμα προς τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος. Ήδη, λειτουργούν ως τζαμιά, με απόφαση της ισλαμιστικής κυβέρνησης Ερντογάν, οι ναοί της Αγίας Σοφίας στη Νίκαια της Βιθυνίας και την Τραπεζούντα του Πόντου.
Ενδεικτική, άλλωστε, των προθέσεων της γείτονος υπήρξε η δήλωση, τον Νοέμβριο του 2013, του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς ότι «το τζαμί της Αγίας Σοφίας είναι λυπημένο, ελπίζω να ξαναχαμογελάσει».

Το γεγονός, όμως, της «ανάγνωσης του κορανίου», όπως φαίνεται συνδέεται και με την πρόσφατη αναφορά του πάπα για «την πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα εναντίον των Αρμενίων» που συντελέστηκε στην Τουρκία. Όπως αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο Μουφτής της Άγκυρας Μεφαΐλ Χιζλί, «οι δηλώσεις του Πάπα επιταχύνουν τη διαδικασία ανοίγματος της Αγίας Σοφίας στο προσκύνημα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας