-->

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Έβρος : Η Βύσσα δίνει το 70% της ελληνικής παραγωγής σκόρδου

Οι 35 παραγωγοί του συνεταιρισμού καλλιεργούν περίπου 1.000 στρέμματα που αναλογούν σε 15 εκατομμύρια κεφάλια σκόρδου. Ο ανταγωνισμός με το σκόρδο Κίνας, Βραζιλίας και Χιλής είναι σκληρός, αλλά όπως θα πει ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Αναστάσιος Γιακμογλίδης, «μόλις γίνει η ποιοτική σύγκριση των κινέζικων με τα δικά μας σκόρδα σίγουρα δεν είναι αποτρεπτικό στο να επιλέξει κανείς τα ελληνικά σκόρδα Βύσσας»...

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγής
Επεξεργασίας Εμπορίας Σκόρδου Βύσσας ιδρύθηκε το 2009 από 20 παραγωγούς, με σκοπό την καλύτερη οργάνωση της καλλιέργειας και την επεξεργασία και εμπορία σκόρδου από τον συνεταιρισμό για να προσφέρει στην αγορά ένα παραδοσιακό προϊόν εφάμιλλο της ποιότητας και της φήμης του.

Ο Α.Σ.Π.Ε.Ε. Σκόρδου Βύσσας έχει την έδρα του στη Νέα Βύσσα του νομού Έβρου, όπου είναι και η καρδιά της καλλιέργειας του σκόρδου της Ελλάδας. Σήμερα αριθμεί 35 μέλη και δίνει το 70% της ελληνικής παραγωγής σε σκόρδο. Οι Θρακιώτες γνωρίζουν τη δράση του συνεταιρισμού από την αρχή της δημιουργίας του, ενώ στην Ελλάδα ο συνεταιρισμός έχει αποκτήσει το δικό του πελατολόγιο, όπως και σε χώρες του εξωτερικού. Η επίσημη αναγνώριση από το κράτος και η γνωριμία με το ευρύ κοινό ήρθε χάρη στην ενέργεια του Προέδρου της Δημοκρατίας να βραβεύσει επιστήμονες, αγρότες και επιχειρηματίες της μεταποίησης για την επιτυχή καινοτόμο επιχειρηματική τους δράση στον αγροδιατροφικό τομέα. Τρεις επιτυχημένες επιχειρηματικές δράσεις, ΑΣΟΠ Δράμας - πιστοποιημένη καλλιέργεια ροδιάς - μεταποίηση και εξαγωγή πιστοποιημένου φυσικού χυμού ροδιού, Ζυθοποιία Μακεδονίας – Θράκης Βεργίνα και Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγής, Επεξεργασίας, Εμπορίας Σκόρδου Βύσσας, βραβεύτηκαν μέσω των εκπροσώπων τους Γ. Αργυρίου, Ν. Κατσικούδη και Α. Γιακμογλίδη αντίστοιχα.

Η βράβευση αυτή αποτέλεσε την αφορμή, ώστε να μάθουμε περισσότερο για τη δραστήριο συνεταιρισμό, ο οποίος με ορμητήριο την ακριτική Βύσσα, έχει καταφέρει σήμερα να κρατάει τα σκήπτρα της παραγωγής του προϊόντος στον ελλαδικό χώρο. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής, Επεξεργασίας, Εμπορίας Σκόρδου Βύσσας, Α. Γιακμογλίδης μίλησε για τα πρώτα δύσκολα χρόνια της δημιουργίας του συνεταιρισμού, κάνοντας γνωστό πως «κάποια χρόνια ήταν τόσο απογοητευτικά που έκαναν τους παραγωγούς να αφήσουν το σκόρδο. Τους νικήσαμε όμως και καταφέραμε να οργανώσαμε το εγχείρημα καλύτερα. Το 2009 συστάθηκε ο συνεταιρισμός μας και σήμερα έχει 35 μέλη. Ξεκινήσαμε μία μικρή ομάδα αλλά χρόνο με τον χρόνο εντάσσονται καινούριοι παραγωγοί. Στην αρχή ξεκινήσαμε με 200 στρέμματα και τώρα καλλιεργούμε 1.000. Έχουμε 5πλασιάσει και τις εκτάσεις και τον όγκο παραγωγής».
Νέοι παραγωγοί από 25 έως 45 χρονών απασχολούνται με την καλλιέργεια του σκόρδου, ένα προϊόν ακόμα παρθένο και στην ελληνική αγορά και στον τομέα της μεταποίησης. «Δεν επιδοτείται το σκόρδο αλλά αυτός ίσως είναι και ο λόγος που ένα προϊόν μπορεί να περπατήσει στην αγορά γιατί δεν επαναπαυόμαστε στις επιδοτήσεις και προσπαθούμε να βγάλουμε κέρδος από τη δουλειά μας και μόνο», σημειώνει ο ίδιος. 

Με την πάροδο του χρόνου αυξήθηκε ο αριθμός των παραγωγών και των στρεμμάτων. Σήμερα, οι 35 παραγωγοί του συνεταιρισμού καλλιεργούν περίπου 1.000 στρέμματα που αναλογούν σε 15 εκατομμύρια κεφάλια σκόρδου. Επιπλέον, ολοένα αυξανόμενος είναι ο αριθμός των παραγωγών και η συνολική έκταση καθώς τα οφέλη που έχει στην αγορά αλλά και στην τοπική καλλιέργεια με την άριστη ποιότητα που προσφέρει είναι αξιοζήλευτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας