Advertisement 1

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Σε εξέλιξη ο νέος γύρος διαβουλεύσεων


Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί εισήλθε στην έδρα της Επιτροπής η ελληνική διαπραγματευτική αποστολή υπό τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. 


Η εξαμερής συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών, τον πρόεδρο του Eurogroup και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ξεκίνησε
λίγα λεπτά αργότερα.

10.51 Σε εξέλιξη βρίσκεται ο νέος γύρος διαβουλεύσεων σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο με στόχο να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν από την έναρξη του σημερινού Eurogroup. 

Από τις 7 το πρωί είχαν προηγηθεί οι διαβουλεύσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων, οι οποίες σύμφωνα με κοινοτική πηγή που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο ήταν «εποικοδομητικές».

Κυβέρνηση και θεσμοί έχουν μπροστά τους ακόμα λίγες ώρες για να συμφωνήσουν μεταξύ τους στα μέτρα που θα επιτρέψουν το κλείσιμο της πέμπτης αξιολόγησης.

Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει το Eurogroup, το οποίο θα πρέπει να λάβει μία έτοιμη συμφωνία προς επικύρωση. Επειτα, όλο το πακέτο θα πάει στους ηγέτες των χωρών, οι οποίοι συνέρχονται στην Σύνοδο Κορυφής, στις 5 το απόγευμα.

Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, έληξε άκαρπη και η δεύτερη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους τους Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ (ΔΝΤ), Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (Κομισιόν) στην οποία μετείχαν ο Κλάους Ρέγκλινγκ και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Είχε προηγηθεί μια πρώτη συνάντηση διάρκειας 5 ωρών με την ίδια σύνθεση χθες το απόγευμα, στην οποία δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει κάποια σύγκλιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.