Advertisement 1

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Επέστρεψε ο υδάτινος «εφιάλτης» στον Έβρο

Πλημμύρισαν δεκάδες στρέμματα γης στο Πύθιο.

Ο υδάτινος «εφιάλτης» επέστρεψε στον Έβρο μετά και το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή, με δεκάδες στρέμματα γης να πλημμυρίζουν για ακόμη μια φορά.


Πρόκειται για καλλιέργειες, κυρίως καλαμποκιού και βαμβακιού, στο Πύθιο οι οποίες καλύφθηκαν από μεγάλες ποσότητες νερού, μιας και ανέβηκε η στάθμη του ποταμού στην περιοχή και ξεχείλισε λόγω των σπασμένων αναχωμάτων, τα οποία δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη από τις καταστροφές που υπέστησαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση καθώς μόλις πριν από μερικές εβδομάδες κατάφεραν να προσεγγίσουν ξανά τα χωράφια τους και να τα καλλιεργήσουν, μιας και παρέμεναν πλημμυρισμένα από τις μεγάλες ποσότητες νερού που δέχθηκαν τον χειμώνα που πέρασε. Αντικρίζοντας την καταστροφή δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους, με τα σπαρτά τους να είχαν ήδη αναπτυχθεί, ενώ πλέον αποτελεί ζητούμενο για τους ίδιους το εάν και πότε θα αποζημιωθούν και για αυτή την καταστροφή.

Στο σημείο της καταστροφής βρέθηκε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης επιθεωρώντας τις ζημιές και συνομιλώντας με τους απελπισμένους παραγωγούς. Όπως είναι γνωστό τα αναχώματα που καταστράφηκαν τον χειμώνα από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν τον Έβρο, συνολικά, μέχρι και σήμερα δεν έχουν αποκατασταθεί με την Περιφέρεια να αποδίδει την ολιγωρία σε γραφειοκρατικά προβλήματα που έχουν ανακύψει. 

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, όσο δεν προχωρούν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης των αναχωμάτων ο κίνδυνος για την περιοχή παραμένει ενώ οι εν λόγω εργασίες απαιτούν χρόνο κάτι που προκαλεί περαιτέρω ανησυχία για τον χειμώνα που έρχεται.

Παραμένουν πλημμυρισμένα χωράφια

Την ίδια στιγμή στον Έβρο, κατά μήκος του Νομού, εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης παραμένουν άσπαρτα καθώς και πλημμυρισμένα. Πρόκειται για τις εκτάσεις που δέχθηκαν τεράστιες ποσότητες νερού τον χειμώνα και πρακτικά ακόμη και σήμερα είναι αδύνατον να καλλιεργηθούν μιας και τα νερά και οι λάσπες συνεχίζουν να υπάρχουν. 

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα στην περιοχή Ντουρούτσια Γεμιστής.

Πηγή: thrakitoday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.