Advertisement 1

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Αξιωματούχος ΕΕ: Για "capital controls" θα συζητήσει το Eurogroup. Θα αποσύρουν την πρόταση οι δανειστές;

«Το Eurogroup θα διεξαχθεί» σήμερα επιβεβαίωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος με την ατζέντα να έχει μέχρι και capital controls, ενω δεν αποκλείεται να αποσυρθεί η πρόταση των θεσμών.

Η ίδια πηγή ωστόσο, δεν απέκλεισε
sto ΑFP το ενδεχόμενο η συζήτηση να επικεντρωθεί πλέον σε ένα "σχέδιο Β", κάτι που φέρεται να επιθυμεί ένας ορισμένος αριθμός χωρών, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η συζήτηση περί εναλλακτικών σχεδιασμών αφορά το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, εξήγησε.

Δημοσίευμα του Dow Jones Newswires αναφέρει ότι το δημοψήφισμα στην Ελλάδα ουσιαστικά σημαίνει πως το πρόγραμμα για την Ελλάδα λήγει την Τρίτη.

Αξιωματούχος της ΕΕ, σημειώνει σρο αμερικανικό πρακτορείο πως στο Eurogroup του Σαββάτου θα συζητηθούν εναλλακτικές για μεγαλύτερη βοήθεια διάσωσης στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων και η επιβολή ¨"capital controls".

Mάλιστα, ο ίδιος δίνει και μία άλλη διάσταση στο θέμα λέγοντας πως οι Έλληνες θα ψηφίσουν για μία συμφωνία που δεν είναι πάνω στο τραπέζι, προαναγγέλλοντας απόσυρσή της από την πλευρά των δανειστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.