Advertisement 1

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Αυτοί είναι οι τρεις λόγοι της παραίτησης του Βαρουφάκη...

Τρία βασικά στοιχεία ,οδήγησαν στην παραίτηση του υπουργού Οικονομικών.

Πρώτον:  Να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις είπαν οι εταίροι αλλά με μια προϋπόθεση. Μην έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο Βαρουφάκης.

Δεύτερον : Πολλά από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελαν τον
Βαρουφάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Τρίτον : Όταν ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του πρίν το δημοψήφισμα  βγήκε και είπε ότι αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει ΟΧΙ , τότε μέσα σε 48  ώρες  θα έχει γυρίσει με συμφωνία. Ο υπουργός Οικονομικών – όπως άλλωστε όλοι οι πολιτικοί ήξεραν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Και την επομένη ο Βαρουφάκης – θέλοντας να χλευάσει την δήλωση του Τσίπρα είπε ότι αν ο ελληνικός λαός πεί  « Όχι»  τότε θα έχουμε  συμφωνία σε 24 ώρες.

Ο πρωθυπουργός έπιασε το υπονοούμενο. Και χθές αντέδρασε . Παίρνοντας σοβαρά και την παραγγελία των ξένων συνομιλητών, δέχθηκε να μην συμμετέχει ο Βαρουφάκης στις διαπραγματεύσεις. Αυτό ήταν και η αρχή του τέλους για τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Μετά τη χθεσινή νίκη του ΟΧΙ ο Γ. Βαρουφάκης έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

“ Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας.”

Μετά το ΟΧΙ ο Τσίπρας ζήτησε νέα συνάντηση. Ο Σόιμπλε που δεν ήθελε να βλέπει μπροστά του τον Βαρουφάκη (  θυμόμαστε  άλλωστε ότι στις συνομιλίες ήταν σε ξεχωριστά δωμάτια) δέχθηκε να καθίσουν  εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με έναν όρο, που φυσικά έγινε δεκτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.