Advertisement 1

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Πότε τελειώνει η περίοδος χάριτος από εταιρείες κινητής, ίντερνετ, συνδρομητική τηλεόραση, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΠ

Τα προβλήματα που ανακύπτουν είναι πολλά. Το πιο συνηθισμένο ότι το όριο των 60 ευρώ έχει «κουρευτεί» στα 50 ευρώ, αφού δεν επαρκούν τα 20ευρα για να καλύψουν τη ζήτηση.

Διαβάστε τι ισχύει σε κάθε περίπτωση

ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ

Οι υπεύθυνοι εταιρειών κινητής τηλεφωνίας
διαβεβαίωσαν πως μέχρι και χθες Πέμπτη 22 Ιουλίου δεν είχε γίνει καμία διακοπή σε συνδρομητή ο οποίος δεν έχει πληρώσει ακόμη τον λογαριασμό του.

Σε όσους επικοινωνούν με τις εταιρείες γίνονται προτάσεις για πληρωμή μέσω καρτών και διευκολύνσεις. Μηνύματα ακόμη δεν έχουν στείλει προς τα κινητά τηλέφωνα για ενδεχόμενο διακοπής.

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Σε ότι αφορά συνδρομητές τηλεόρασης μέσω ιντερνετ, κάποιες εταιρείες απέστειλαν ήδη ειδοποιήσεις για ανεξόφλητους λογαριασμούς ώστε να αποφευχθεί η διακοπή της παροχής, ενώ κάποιες προγραμματίζουν ήδη φραγές.

ΟΤΕ

Η διευκόλυνση παραμένει για όλες τις υπηρεσίες του ΟΤΕ (σταθερή, κινητή τηλεφωνία, ιντερνετ και συνδρομητική τηλεόραση OTE TV).

Από τα κεντρικά του ΟΤΕ στην Αθήνα όπου μας ενημέρωσαν πως αυτό που γίνεται στην παρούσα φάση είναι διακανονισμοί με τους πελάτες και προτάσεις για εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής μέσω καρτών κλπ. Μέχρι ώρας δεν έχει δοθεί καμία εντολή για διακοπή υπηρεσίας προς συνδρομητή που έχει ανεξόφλητους λογαριασμούς.

ΔΕΗ

Το thebest επικοινώνησε με τα κεντρικά της ΔΕΗ και μίλησε με τον κ. Γιάννη Παπάζογλου από το γραφείο τύπου της επιχείρησης.

Στις 22 Ιουλίου έληξε η περίοδος χάριτος και η ΔΕΗ ξεκίνησε εκ νέου να χρεώνει τόκους για τους λογαριασμούς που βρίσκονται σε καθυστέρηση. Και αυτό είναι το λιγότερο, αφού όπως επισημαίνουν πηγές της επιχείρησης ξεκινά προσπάθεια να περιοριστούν οι ανεξόφλητες οφειλές που όπως όλα δείχνουν ξέφυγαν εκ νέου τις ημέρες των μέτρων στις τράπεζες.

Το σαφάρι ελέγχων ξεκίνησε από χθες Τετάρτη 22 Ιουλίου, με έμφαση στους «έχοντες» που μπορούν να πληρώσουν αλλά δεν το κάνουν, καθώς έληξε η περίοδος χάριτος που είχε δώσει η επιχείρηση λόγω των capital controls.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ

"H Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε, μετά την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 84 τΑ/18.7.2015) με την οποία αποφασίστηκε η λήξη της τραπεζικής αργίας, ενημερώνει τους πελάτες της ότι μέχρι και την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015 δεν θα επιβαρύνονται με τόκους οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί και οι ληξιπρόθεσμες δόσεις των διακανονισμών. Σημειώνεται ότι η ρύθμιση αυτή ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της τραπεζικής αργίας (29.06.2015). 

Επίσης, η ΔΕΗ κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πελάτες στην εξόφληση των οφειλών τους, έχει προβεί και σε άλλες ενέργειες για τη διευκόλυνσή τους για το χρονικό διάστημα από 29.06.2015 έως και 22.07.2015, όπως: 

• Άρση όλων των μέτρων που εφαρμόζονται στις περιπτώσεις πελατών που δείχνουν ασυνέπεια στην εξόφληση των λογαριασμών τους, 

• Αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής, 

• Εξακολούθηση των διακανονισμών που έχουν συναφθεί, ανεξαρτήτως εάν οι πελάτες έχουν ανταποκριθεί στις πληρωμές ή μη 

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μας μπορούν να επωφεληθούν άμεσα από το νέο πρόγραμμα διακανονισμών σε περίπτωση οφειλών τους. Το νέο πρόγραμμα διακανονισμών περιλαμβάνει ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους ρύθμισης οφειλών έως και 36 μηνιαίες δόσεις, δίνοντας τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ μέσω βιώσιμων διακανονισμών. 

Αγαπητοί πελάτες, 

Η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος έχει αρχίσει να ομαλοποιείται και παρέχει την ευχέρεια σε όλους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΗ. 

Σας καλούμε λοιπόν να τακτοποιήσετε τις όποιες οφειλές σας το ταχύτερο δυνατόν. 

Τα Καταστήματά μας και το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών 11770 είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων πελατών για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση χρειαστούν."

ΔΕΥΑΠ

Σε ότι αφορά τις οδηγίες και για την ΔΕΥΑ Πατρών δεν έχει δοθεί ακόμη καμία εντολή διακοπής υδροδότησης λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Πηγή: xespao

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.