Advertisement 1

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Δημοτικοί υπάλληλοι: Ποιο Μπαλί, κύριε Λαμπάκη;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΕΙΟΥ
Την υποστήριξή τους στο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής εκφράζουν οι εργαζόμενοι στο δήμο Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα, εξαπολύουν επίθεση στον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη για δηλώσεις του σχετικά με τους μισθούς τους.

«Με μεγάλη θλίψη ενημερωθήκαμε από τον Δήμαρχο και προϊστάμενό μας κ. Λαμπάκη την απόφαση της ΚΕΔΕ για την στήριξη του ΝΑΙ στο
επικείμενο δημοψήφισμα. Και το λέμε αυτό εμείς, οι «προνομιούχοι» δημοτικοί υπάλληλοι, αυτοί που ακόμα μέχρι σήμερα διατηρούν το δικαίωμα στην εργασία, πράγμα που πολλοί άλλοι συμπολίτες μας έχουν απολέσει εδώ και χρόνια.

Επικρίνουμε δε την άποψη του Δημάρχου για το γεγονός ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι έπαιρναν κατά το παρελθόν 1600 € και έκαναν διακοπές στο Bali, ενώ σήμερα προσαρμόστηκαν στα 1050 € και ζουν καλά.


1ον : Δεν λαμβάνουν όλοι 1050 € πολλοί παίρνουν σαφώς λιγότερα και αρκετοί ακόμα λιγότερα αφαιρουμένου αυτομάτως του ποσό του στεγαστικού δανείου από το μισθό τους. Αλήθεια· τί να το κάνεις το σπίτι χωρίς χρήματα στο πορτοφόλι σου;!!!

2ον : Γιατί πρέπει να αισθάνονται οι δημοτικοί υπάλληλοι ενοχές αν στο παρελθόν, στην περίοδο της επίπλαστης ευδαιμονίας, όπου όλη η Ελλάδα ζούσε στο απόγειο του καταναλωτισμού με την παρότρυνση των τραπεζών (πάρε κόσμε πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά δάνεια για διακοπές κλπ….), αυτών των τραπεζών που τώρα έκλεισαν και μας αφήνουν να χαζεύουμε τον μισθό ή την σύνταξή μας επιτρέποντάς μας να γευτούμε μόνο ένα μικρό κομματάκι του, μετά από πολύωρη αναμονή στην ουρά της αθλιότητας; Οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν έκλεψαν, δεν ζητιάνεψαν δεν επιθυμούσαν και δεν επιθυμούν να ζουν εις βάρος κανενός. Και το κάνουν πράξη και σήμερα, αφού παρά τις μειώσεις μισθών και την μεγάλη μείωση του προσωπικού κρατούν τον δήμο σε λειτουργία αγόγγυστα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΕΙΟΥ
3ον : Πως είναι δυνατόν ο κ. Δήμαρχος να αισθάνεται πως πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα και την σύμπνοια ως κόρη οφθαλμού και την ίδια στιγμή να βάζει στο στόχαστρο τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους δικούς του υφιστάμενους, ως μια προνομιακή ομάδα που συνεχίζει να απολαμβάνει μισθούς της τάξεως των 1050 €, ενώ έπρεπε να γνωρίζει τόσο το μέγεθος της ανεργίας όσο και τους εξευτελιστικούς μισθούς του ιδιωτικού τομέα, απόρροια των πολιτικών επιλογών που τούτη την ύστατη στιγμή η ΚΕΔΕ συνεχίζει να υπερασπίζεται με σθένος; Τελικά ποιό είναι το ζητούμενο; Να μοιραστούμε όλοι την φτώχια και την απελπισία μας ή να ζήσουμε αξιοπρεπώς και λεύτεροι με σεβασμό ο ένας προς το άλλον;

Γι αυτό, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, κατά παρότρυνση της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τόσο τους εργαζομένους- μέλη του, όσο και τους συμπολίτες του Δήμου μας να ψηφίσουν ΟΧΙ στο επικείμενο δημοψήφισμα κατανικώντας τον ΦΟΒΟ, το μόνο πραγματικό εχθρό μας».
ΠΗΓΗ : www.thrakinea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.