-->

Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Αλλαγή σκηνικού στο τηλεοπτικό τοπίο: στην προκήρυξη μόνο 3 αδειών για τα κανάλια προσανατολίζεται η κυβέρνηση

Την ερχόμενη Δευτέρα δεν επιστρέφει μόνο η δημόσια τηλεόραση με την  επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Ξεκινά ο αγώνας της κυβέρνησης να δοθεί τέλος στο άναρχο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, με την δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου για την προκήρυξη των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, ένα ζήτημα που έχει πάρει πάνω του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι
πανελλαδικές άδειες δεν θα ξεπερνούν τις τρεις. Ήδη στους τηλεοπτικούς σταθμούς επικρατεί μεγάλη αναταραχή.

Ο Νίκος Παππάς έχει δηλώσει πως το νομοσχέδιο θα θωρακίζει τη νόμιμη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών και θα εγγυάται την διαφάνεια,  καθώς θα ρυθμίζει όλες τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται, οικονομικές, τεχνικές και νομικές. 

Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να πατάξει την μηντιακή ασυδοσία και διαπλοκή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας εξετάζει το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν 3 ή το πολύ 4 άδειες, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΡΤ,  για κανάλια εθνικής εμβέλειας. Ουσιαστικά η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα στους καναλάρχες πως από δω και πέρα, οι άδειες θα είναι οριστικές και νόμιμες, κι ακόμη δείχνει τον δρόμο των κοινοπρακτικών σχημάτων, αφού μόνο τέτοια σχήματα θα μπορούν να διαθέτουν την απαραίτητη οικονομική επιφάνεια και δεν θα "εξαναγκάζονται" για την επιβίωσή τους να διαπλέκονται με την εκάστοτε κυβέρνηση ή άλλα συμφέροντα. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας προσανατολίζεται στη μη χορήγηση μπόνους στη διαγωνιστική διαδικασία για τις άδειες που θα προκηρυχθεί, στα υπάρχοντα κανάλια, έναντι νέων παικτών.

Και τα δύο σημεία, καθώς και το νέο νομοσχέδιο, που συζητείται ήδη στα επιτελεία των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, έχει επιφέρει μεγάλη αναστάτωση. 

Να σημειωθεί πως σήμερα εκπέμπουν οκτώ τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, άρα οι εξελίξεις σύντομα θα είναι ραγδαίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας