-->

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Από την Αγία Πετρούπολη η απάντηση του Α.Τσίπρα στους δανειστές - Υπογράφει για Greek Stream και BRICS...

Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup δεν αναμένονται εξελίξεις για την Ελλάδα, καθότι οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών έχουν «τερματίσει».
Εκείνο που πρόκειται να συμβεί είναι μία Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. Συνεπώς, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Αγία Πετρούπολη. Εκεί όπου ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα και αύριο θα έχει συνάντηση με το Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να παίξει το γεωπολιτικό χαρτί επιμένοντας πως η εξωτερική πολιτική πρέπει να είναι πολυδιάστατη και να αναζητείται χρηματοδότηση και από άλλες εναλλακτικές πηγές-πέραν του ευρωπαϊκού πλαισίου-και να υπογράψει συμφωνίες για την κατασκευή του Greek Stream, που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην κεντρική Ευρώπη, όπως και ένταξης της Ελλάδας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.  

Πρόκειται επί της ουσίας για την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στους δανειστές και τους συμμάχους της χώρας στη Δύση πως η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται τη στρατηγική της εξωτερική πολιτική και ότι η Ελλάδα έχει μία γεωπολιτική θέση την οποία μπορεί να πουλήσει ακριβά και όχι να την ξεπουλήσει, όπως θέλουν οι δανειστές. 

Η κίνηση δε του Έλληνα πρωθυπουργού να μεταβεί εν μέσω του πιο κρίσιμου σταδίου των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές στην Αγία Πετρούπολη, διαψεύδοντας τις φήμες που κάποιοι έσπειραν περί δήθεν ακύρωσης του ταξιδιού του και αγνοώντας τις ενοχλήσεις που εξέφρασαν κάποιοι (όπως οι ΗΠΑ) για το άνοιγμα στη Ρωσία, έχει στόχο να καταδείξει πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραδοθεί και να μείνει άπραγη στην περίπτωση που η ΕΕ δεν στηρίξει αποφασιστικά μια αναπτυξιακή έξοδο από την οικονομική κρίση με «κούρεμα» του χρέους.

Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, ανέφερε πως Ρωσία και Ελλάδα πιθανότατα θα υπογράψουν συμφωνία για τον αγωγό Greek Stream κατά τη συνάντηση που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως θα συζητηθούν μία σειρά άλλων θεμάτων, όπως το ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα και ο τουρισμός.

Μία άλλη συμφωνία που αναμένεται να υπογραφθεί, όπως αναφέρουν τουλάχιστον κυβερνητικές πηγές, είναι η είσοδος της Ελλάδας στην τράπεζα των BRICS. Κάτι που σήμερα μπορεί να μην είναι χρήσιμο για να ξεπεράσει τη χρηματοδοτική ασφυξία που έχουν επιβάλει η δανειστές, αλλά από τις αρχές του 2016, που θα λειτουργήσει η αναπτυξιακή αυτή τράπεζα εν είδει ΔΝΤ, θα μπορεί η χώρα μας να αντλήσει κεφάλαια. 

Μία τέτοια ενέργεια σαφώς και θα προκαλούσε πιέσεις στην Ευρώπη που θέλει μία Ελλάδα πλήρως εξαρτώμενη απ’ αυτήν. Εξ ού και οι έντονες αντιδράσεις και τα ειρωνικά σχόλια του κ. Σόιμπλε που μαρτυρούν την αμηχανία των Ευρωπαίων.

Τώρα, όσον αφορά στα των διαπραγματεύσεων, όπως ειπώθηκε στο σημερινό Eurogroup, δεν αναμένεται να υπάρξει καμία εξέλιξη. Αυτή μπορεί να έρθει μόνο από μία Σύνοδο Κορυφής ή από παρεμβάσεις σε πολιτικό επίπεδο της Γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ, πιθανόν με τη συνδρομή του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και ίσως υπό την επιρροή του Αμερικανού παράγοντα.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι παρά την κόντρα των ημερών και την κρίση που έχει ξεσπάσει, οι πραγματικές διαφορές έχουν ξεπεραστεί και οι δύο πλευρές είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο κοντά απ’ όσο φαίνεται. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει στους εταίρους ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει στα κρίσιμα θέματα, που έχει θέσει ως βασική «κόκκινη γραμμή», όπως οι συντάξεις και ο ΦΠΑ, ενώ δεν θα δεχθεί συμφωνία που να μην προβλέπει ρυθμίσεις για το χρέος και την ενίσχυση της ανάπτυξης, έτσι ώστε να πρόκειται για βιώσιμη λύση και όχι για παράταση της αβεβαιότητας.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Τσίπρας σε άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα "Tagesspiegel" μιλά για «ώριμη συμφωνία που προετοιμάσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα των εντατικών διαβουλεύσεων» και την οποία «δεν πρέπει να καταστρέψει η ιδεοληπτική χρήση των δεικτών», την οποία κάνουν κάποιοι γύρω από τις συντάξεις στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας