-->

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Καταδικάστηκε το ζευγάρι που πέταξε στον γκρεμό τον αδέσποτο σκύλο στην Ελιά Λακωνίας

Από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σπάρτης καταδικάστηκε χθες ένας άνδρας που μαζί με την γυναίκα του το 2013 έπιασε ένα αδέσποτο σκυλάκι, το οποίο περιφερόταν στην Ελιά Λακωνίας, το έβαλε σ’ ένα τσουβάλι και στη συνέχεια το πέταξε σ’ έναν γκρεμό μερικά χιλιόμετρα μακριά από το χωριό.

Η Χρυσούλα Παράσχου ταμίας του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου
Μονεμβασιάς εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι τότε αυτόπτες μάρτυρες, που είδαν το ζευγάρι να βάζει το ζώο στο τσουβάλι, επικοινώνησαν μαζί τους και τελικά μέλη του συλλόγου η Σοφία Σαμαρά και η Ελβετίδα Μπάρμπαρα Ταβέρνα πήγαν επί τόπου, κατάφεραν να βρουν και να βγάλουν στις 8 Μαρτίου του 2013 από τον γκρεμό λευκό σκυλάκι ενώ παράλληλα κατέθεσαν καταγγελία στην Αστυνομία.

Το μικρόσωμό ζώο, όταν το εντόπισαν οι φιλόζωοι, ήταν εκεί πεταμένο τρεις μέρες με σπασμένα τα δόντια και εσωτερικές κακώσεις προφανώς από την πτώση. Στην πρώτη δίκη που πραγματοποιήθηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μολάων τον Ιούνιο του 2014 το δικαστήριο αποφάσισε ότι ήταν αναρμόδιο καθώς δεν επρόκειτο απλά για εγκατάλειψη αλλά για κακοποίηση και σύμφωνα με τις ποινές που ορίζει 4039/2012 έπρεπε την υπόθεση να κρίνει το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σπάρτης.


Έτσι χθες χάρη στην υπομονή και στην επιμονή των φιλόζωων το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σπάρτης εκτός από την χρηματική ποινή των 5.000 ευρώ που επιδίκασε και στον άνδρα και στην γυναίκα επέβαλε και ένα χρόνο ποινή φυλάκισης με αναστολή σε κάθε έναν για την κακοποίηση του ζώου.

Το σκυλάκι επειδή κάποιοι νοιάστηκαν ζει τώρα πια ζωή χαρισάμενη στα χέρια εκείνων που το έσωσαν όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. «Ελπίζουμε το σημερινό να αποτελέσει παραδειγματισμό για τους υπόλοιπους ανθρώπους που διαπράττουν τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις. Ευχαριστούμε το ενεργό μέλος μας Σοφία Σαμαρά που έσωσε το σκυλάκι και συνέβαλλε ουσιαστικά στο να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος» τονίζει ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Μονεμβασιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας