Advertisement 1

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Καταδικάστηκε το ζευγάρι που πέταξε στον γκρεμό τον αδέσποτο σκύλο στην Ελιά Λακωνίας

Από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σπάρτης καταδικάστηκε χθες ένας άνδρας που μαζί με την γυναίκα του το 2013 έπιασε ένα αδέσποτο σκυλάκι, το οποίο περιφερόταν στην Ελιά Λακωνίας, το έβαλε σ’ ένα τσουβάλι και στη συνέχεια το πέταξε σ’ έναν γκρεμό μερικά χιλιόμετρα μακριά από το χωριό.

Η Χρυσούλα Παράσχου ταμίας του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου
Μονεμβασιάς εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι τότε αυτόπτες μάρτυρες, που είδαν το ζευγάρι να βάζει το ζώο στο τσουβάλι, επικοινώνησαν μαζί τους και τελικά μέλη του συλλόγου η Σοφία Σαμαρά και η Ελβετίδα Μπάρμπαρα Ταβέρνα πήγαν επί τόπου, κατάφεραν να βρουν και να βγάλουν στις 8 Μαρτίου του 2013 από τον γκρεμό λευκό σκυλάκι ενώ παράλληλα κατέθεσαν καταγγελία στην Αστυνομία.

Το μικρόσωμό ζώο, όταν το εντόπισαν οι φιλόζωοι, ήταν εκεί πεταμένο τρεις μέρες με σπασμένα τα δόντια και εσωτερικές κακώσεις προφανώς από την πτώση. Στην πρώτη δίκη που πραγματοποιήθηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μολάων τον Ιούνιο του 2014 το δικαστήριο αποφάσισε ότι ήταν αναρμόδιο καθώς δεν επρόκειτο απλά για εγκατάλειψη αλλά για κακοποίηση και σύμφωνα με τις ποινές που ορίζει 4039/2012 έπρεπε την υπόθεση να κρίνει το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σπάρτης.


Έτσι χθες χάρη στην υπομονή και στην επιμονή των φιλόζωων το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σπάρτης εκτός από την χρηματική ποινή των 5.000 ευρώ που επιδίκασε και στον άνδρα και στην γυναίκα επέβαλε και ένα χρόνο ποινή φυλάκισης με αναστολή σε κάθε έναν για την κακοποίηση του ζώου.

Το σκυλάκι επειδή κάποιοι νοιάστηκαν ζει τώρα πια ζωή χαρισάμενη στα χέρια εκείνων που το έσωσαν όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. «Ελπίζουμε το σημερινό να αποτελέσει παραδειγματισμό για τους υπόλοιπους ανθρώπους που διαπράττουν τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις. Ευχαριστούμε το ενεργό μέλος μας Σοφία Σαμαρά που έσωσε το σκυλάκι και συνέβαλλε ουσιαστικά στο να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος» τονίζει ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Μονεμβασιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.