-->

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Άγριο ξεκατίνιασμα στη Βουλή! Βαριές εκφράσεις και αποχώρηση της ΝΔ!

Ένταση επικράτησε νωρίτερα κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για τα νέα μέτρα που περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση αν και η συζήτηση γινόταν με θέμα ημερήσιας διάταξης την εξέταση και  επεξεργασία του σχεδίου νόμου 

«Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.),
την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα».

Οι βουλευτές της ΝΔ έκαναν λόγο για ανακρίβειες και μη καταγραφή του δημοσιονομικού κόστους και κάλεσαν τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημήτρη Στρατούλη να καταθέσει έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) σχετικά με τη χρηματοδότηση του νομοσχεδίου, αλλιώς, δήλωσαν, ότι θα αποχωρούσαν. 

Μάλιστα, ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου ανέφερε ότι «δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που έρχονται μέτρα ύψους οκτώ δισ. ευρώ να φέρνουν αυτό το νομοσχέδιο» το οποίο χαρακτήρισε παροχολογικό για ομογενείς και άλλες κατηγορίες πολιτών.

Η απειλή της Νέας Δημοκρατίας ότι θα αποχωρήσει αν δεν επανακατατεθεί μια πιο σαφής και εμπεριστατωμένη έκθεση του ΓΛΚ για την αποτίμηση του νομοσχεδίου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι με φωνές κατηγόρησαν την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αποχωρεί για να μην πάρει θέση επί των ευνοϊκών ρυθμίσεων του Υπουργείου. Από την πλευρά του ο κ. Στρατούλης διέψευσε δημοσιεύματα που εκτιμούν το κόστος του νομοσχεδίο σε 300 εκατομμύρια ευρώ λέγοντας ότι η έκθεση του ΓΛΚ είναι ξεκάθαρη και πως το κόστος θα είναι 3-4 φορές λιγότερο.

O Γεράσιμος Γιακουμάτος απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Στρατούλη του είπε ότι σύντομα η κυβέρνηση θα πληρώσει τα ψέματα που είπε: «Έρχονται εκλογές. Εκεί θα πληρώσετε και τα ψέματα της Θεσσαλονίκης και τα δικά σου και του Ρωμανιά».

«Κάτσε καλά Γεράσιμε» απάντησε ο Στάθης Λεουτσάκος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ λίγη ώρα αργότερα προκλήθηκε νέο μέτωπο μεταξύ του Βασίλη Οικονόμου της Ν.Δ και του Γρηγόρη Πετρακου του ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος έχει αλλάξει περισσότερα κόμματα.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων αναρωτήθηκε αν η ΝΔ είναι αντίθετη με μέτρα ανακούφισης των ΑμεΑ, ενώ επισήμανε ότι το νομοσχέδιο προβλέπει και έσοδα από την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας και την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής. Μάλιστα, ο κ. Στρατούλης κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να δουν πιο προσεκτικά αυτές τις διατάξεις. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος σημείωσε: «Αν έχουν πρόβλημα με την κατάργηση των νόμων, που καταργεί αυτό το νομοσχέδιο, ας το λύσουν με τη συνείδησή τους».
«Να το ξαναφέρουν με έκθεση του ΓΛΚ, αλλιώς θα αποχωρήσουμε» επέμειναν οι βουλευτές της ΝΔ, και τελικά αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας